Bamse har fått en kompis

Den volontär som anmälde sitt intresse för att gå ut med honom på morgnarna har nu gjort en första rejäl promenad med Bamse. Hon har i sin tur en så vacker blandrashund som heter Billy, fast det är en hynda. Och det uppstod inga problem alls mellan vare sig förare eller hundarna. Så skööööööönt!
Äntligen befriad under 4 morgnar i veckan att slippa gå ut under gnöl, suck och stön från min sida. Bamse ligger nu utslagen i ett solgatt vid balkongdörren. Sover som en stock.

Det är Valborg och solen skiner här. Ska bli regn mot kvällen säger de på radion. Får väl se hur det blir med det. Mig gör det detsamma. Har inte firat valborg under många år. Det var när jag själv var liten och sen när mina egna var små. Illa förstås att vara så utan traditioner men det går att leva utan sådana. Var och en skapar sitt eget.

Just nu pågår ett resonemang över nätet med ”min” illustratör, om hur vi ska forma till utseendet på min gamla bok, där det har fyllts på med mer efterföljande texter, och käre värld vilket pickel hon åtagit sig för min skull. Hon har än så länge inga gråa hår men förmodligen kommer de att frodas innan hon är klar. Annars har hon den här adressen https://lollosritrum.com/ där hon fortfarande skymtar med sin blonda kalufs.

Med allt skrivande förutom den här bloggen, så har det samlat sig en hel del i byrålådan, som numera heter datorn. Skapandet har emellanåt inga gränser men ibland uppstår skrivkramp, som det modernt kallas idag. Därav får jag nu ett kursbrev i veckan som ska ge mig en kick där bak. Klarat första brevet av 16 men inte har det satt igång något. Det tar väl sin tid. Endast lite pliktskyldigt så där som läxorna var en gång i tiden. Kommer ihåg att jag satt och läste dem i skolskjutsen på morgnarna och liksom fotograferade av sidorna; att där och där stod det så och så. Innebar att kunskaperna inte fastnade ordentligt har jag fått veta av modernare expertis, men underligt nog så fastnade ändå en hel del. Alla knep är väl tillåtna?

Borde sätta mig med det material som väntar men måste få pladdra lite här. Det här är ändå min lilla ventil i tillvaron. Och då skyller jag inte på covid 19.

😀

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Bamse har fått en kompis

  1. SÅ trevligt för Bamse med en promenadkompis! Intressant med ditt skrivande. Inte heller jag bryr mig om Valborg särskilt mycket. Men ha det så trevligt ändå!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s