Min mobil är riktigt full

Det måste den ha blivit eftersom jag emellanåt torkar av den med ytsprit. Men så full att den inte ens ringer upp när Bamse och jag väntar på signalen från volontären (hundrastaren) viken skulle ta ut honom denna morgon. Inte ett ljud förens jag själv insåg att det hänt henne något och att jag måste gå ut själv – och utanför dörren plingar telefonen till och det visar sig att jag har tre inkommande samtal. Ringer upp och pratar med volontären som stått utanför i en kvart och försökt få tag i mig. Vi avtalar om tisdag morgon och Bamse och jag knallar över gatan och passerar skolan. Då plingar mobilen till igen och jag tänker att va 17. så här på morgonen? Då ramlar två sms in från volontären där hon skrivit två meddelanden i samma stund hon tidigare stod utanför min port.

Är det möjligt att jag nu har fyllt mobilen med alkohol så att den blivit alkoholist? Tydligen, så om inte förr så är det väl dags att införskaffa en nyktrare modell OCH lite yngre, förstås.

Annars är det här, denna första maj 2020, lika ruskigt väder som i övriga landet. Vet inte så noga hur det är i norr och söder men här i mellanlandet är det definitivt så. Fryser om fötterna och inbillar mig att de tända ljusen ska ta bort lite av råheten som kilat in mellan springorna lite här och där. Trots att huset är byggt i betong och tegel , så drar det från fönsterbågarna, de där nyinsatta fönstren, där det tydligen inte isolerats ordentligt.

Gnäll? Nä… inte värst värst och ler för mig själv åt grannarna i huset bredvid som slagit upp läger med grill och paraplyer vid den lilla parken i backen som har både soffor och boulbana. Vinterjackor har depå sig och några barn är med och har roligt förstås.  Jag fylls faktiskt av beundran hur de ändå motstår det nordiska mörkret och säkert sina halvt förfrusna tår.

😀

 

3 reaktioner på ”Min mobil är riktigt full

  1. Här på östra sidan av Östersjön har vi idel solske, fast ganska frisk vindFlaggan vajar glatt i vinden 🇫🇮 O vi är glada att det sedvanliga 1. majvädret med snöslask-/hagelskurar uteblivit i år😊 Glada Vappen härifrån (som vi säger här, Valborg = Vappu på finska, som sedan blivit Vappen i talspråk) 🌼🦋🌼

    Gillad av 1 person

    1. Glad Vapp på dig där i det oförskämda solskenet som sviker oss här i Ruotsi. Har väl sina anledningar förstås och det är bara att ta det som det är. Vi får fråga oss vad vi gjort för ont 😉 😀

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s