Idag ska jag hasa

Jo, det är alldeles sant. Ett tillvägagångssätt som jag utövade för någon vecka sedan då jag hälsade på min systerdotter. Hon stod med ändan i vädret och rensade sina blomland och jag tänkte att jag måste hjälpa till på något sätt. Sagt och gjort – ut med en filt och så hasade jag mig runt ett stenparti och krafsade bort ogräs. Det gick väl någorlunda bra tills jag skulle resa på mig, men med asgarv från min kära s.dotter och en varm hand så gick det vägen.

Nu skulle man vara en uppfinnare och skissa på en rollator som går att fälla ihop till marknivå. Eller varför inte en sådan som bilmekaniker har när de på rygg rullar in under bilar de ska laga? Det vore inte så dumt.

Jo, för att idag har jag kommit överens med en gammal god vän som bor vid vägs ände i sin lilla rödmålade stuga. I den har hon nu bott i 33 år, helt ensam. Kan inte påstå att hon gjort eller gör sin vardag lättare. Nänä… höns som går fritt och en trädgård som fordrar en veckas flitigt användande av gräsklippning mellan alla buskar, odlingar, träd och stenar. Överallt en blomprakt som nästan tar andan ur mig. Ett paradis för öga och själ men med en viss lättnad kan jag sedan åka därifrån och inse min egen begränsning. Fått i mig dofter av jord och grönt OCH en massa kärlek (på armlängds avstånd förstås i dessa tider). Hon kommer att stå och vinka efter mig på vägen och sen stänga grinden om sig för hon har en vedhög att ta reda på och ett plank som ska resas plus allt det hon älskar att göra. Ensam och fri som en fågel – seg som ene – med ett hjärta av guld.

Igår blev jag inbjuden till en musicerande afton i en trädgård 14 mil hemifrån. Var på vippen att tacka ja men tänkte att näää, det är för långt och jag ska hem också. Det får bli en annan gång. För detta kommer åter, det här att människor träffas och umgås på ett vettigt sätt trots pandemi. Gör vi bara som sunt förnuft säger oss, plus lite vägledning om hur, så går det att göra mycket roligt. Vi måste ju ändå leva ett drägligt liv all den stund vi har möjligheten. Det finns de som inte har en sådan.

Idag första augusti 2020 skiner solen och det blir troligtvis sommar hela dagen. Bamse ska få nojsa med tupp, hönor och ett par katter, men om det vet han inte. Först ska vi masa oss ut på första kissrundan, för nu har förhoppningsvis dagens första intag av piller börjat göra verkan. Det visar sig när jag nu ska resa mig från stolen. 😀

Gomorron 🙂

3 reaktioner på ”Idag ska jag hasa

 1. Tänk att du klarar att beskriva ditt hasande med humor. Härligt att känna igen dig i de tonerna 😀

  Du har så rätt i att det finns saker man kan både uppleva och göra i denna pandemi-tid. Följer man bara direktiven så behöver man inte sitta inlåst.

  Kramisar ❤

  Gillad av 1 person

  1. Ja, inte skulle jag ha suttit fast i min lägenhet om jag hade varit friskare. Men ont gör ont om det så bara är att ta sig i och ur bilskrutten.
   Har ändå några vänner som är som jag. Sunt förnuft och att det visst går att umgås under vettiga förhållanden. T.o.m. min vän en trappa upp har släppt på spärrarna vartefter. Men innan var hon så låst av sin dotters förmanande så det var rent löjligt. Men det går inte att säga, att gamla föräldrar blir behandlade som barnrumpor och med överförmynderi. Räcker så bra med de allmänna inom äldrevården där det är igenbommat som i fängelse. Fy faderullan.
   Kram Louise ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s