Tisdagsjympa…

… för både kropp och själ. Innebär en något sen kissrunda med Bamse och nu en upp-rätning av hjärnkontoret. Men med det sist nämnda får fingrarna utföra jobbet.
På tvn har det under sommaren tydligen varit jympa som vederkvickt den del av befolkningen som tövat och kunnat utföra denna konst men jag har inte utnyttjat detta fenomenala och intelligenta utbud till medborgarnas förnöjsamhet. Det är dessutom slut på det programmet och vad det är ersatt av, vet jag naturligtvis inte. Kan bara anta att det kan vara något inköpt från Amerika eller varför inte Danmark där det jagas hus till hugade sppekulanter.
På de övriga medierna som bl.a. facebook, drösar det av själslig jympa på det andliga planet. Andas med lugn och inlevelse och ha tanken som ett ankare nere i naveltrakten eller ta till sig vad de andliga tarotkorten förmedlar ut dag för dag. Ömsom vad skyddsänglar eller skogens väsen har för budskap inför den kommande dagen.
Har följt ett par stycken för att höra vad och hur de tacklar livet och förbluffats över godtrogenheten men tänkt att; var och en blir salig på sin tro. Vad som förskräckt mig är de långa raderna av kommentarer som följer där det står ”Tack” med emojsar av blommor och hjärtan. En ny religion helt enkelt. Väldigt likt det som alltid pågått i våra kyrkor vid nattvardsgång. Nigande och bockande efter att inmundigat blod och lekamen från en man som levde för 2000 år sedan. Det är fan ta mig fenomenalt stort – vad tro är. Då anammar jag hellre den jordnära och akrobatiska tron på jympa som stärker musklerna och får fötter att stå fast på marken. Får ta tag i det när jag snart ska få släppa rollatorn.

Från det ena till det andra så konstaterade jag under gårdagen att hösten är här. Utefter vägen jag bilade igår blommade ljungen och det ligger som en devis efter min lilla mamma som sa så här: När Gulmåran blommar är det sommar och när Ljungen blommar är det höst.
Tänk vad somligt sitter fast som berget – från en tidig barndom, och står som en sanning ända in på min ålders höst. Men jag får rätta mig efter nya tider med väder/temperaturförändringar och annat ur miljösynpunkt, för på hennes tid existerade inget sådant. Det jag minns av sådant är berättelser från de förskräckliga vintrarna på 40-talet som var något stort och helt skilt från en jämn lunk av årstider.

Nu lade sig fingrarna till ro och förmodligen betyder det att lilla hjärnan fått sin dos av jympa.

🙂

3 reaktioner på ”Tisdagsjympa…

 1. Det blev ramaskri på befolkningen när morgonjympan tog slut. Så pass att rika SVT kände sig tvingad att spela in fler program med samma jympande kvinna. Så nu kör de repriser till de nya avsnitten är klara, så fantastiskt att folket får ett köttben tillslängt. Ett väldigt billigt ben. 😀
  Känner mig så lycklig tittade in på Allsången på Skansen och Lill Lindfors är med. Tänk 80 år och lika underbar är hon, pottpuri av hennes låtar med ännu en favorit Andreas Weise, för att inte tala om goa kortrockade roliga Ann Westin, fast hon sjöng idag, ingen humorstund.
  Lite ofokuserad, Lena Ph har en timmes show, hon är också ett riktigt proffs.
  Jag lyssnar vidare …

  Ps. Känner mig fundersam över att befolkningen går i taket för TV gympa. Hela vårt land spricker av kriminalitet och allmänt skit i alla system, inte hörs det ett muller i leden. Svensken tiger still, bara jag och mina kompisar som försöker mullra sedan flera år.

  🌷🎀🌷💛🌷😛

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Med ditt Ps fick jag mig ett gott skratt. Det var så endorfinerna strömmade till och gjorde mig gott. 😀 förmodligen efter svadan om roligheterna på tvapparaten.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s