Dagvill

Hoppsan vad fort det går när almanackan står tom. Ingenting att hänga upp i minnesbanken för den behöver lite av den varan. Fast själva almanackan vet jag inte var den är, den heller. Och underligt är det att dagar och nätter fortsätter i en ständig ström och visst funderar jag på om det ska fortsätta på det här viset. Men… jag sätter all min tilltro på det som kommer efter. Inte döden utan efter operationen. Det fattar säkert alla?

Under gårdagen hade jag var sitt samtal med mina två avkommor. Mycket trevligt och uppbyggligt. De finns där ute någonstans och har sina liv med både det ena och andra. Konsten att få ur dem lite är att förbli tyst i luren tills tungans band lossnat på dem och då får jag en överblick över hur de har det. Ett fenomen som säkert fler har erfarenhet av. Ett litet psykologiskt moders-redskap om inte annat. Jaja, för pappor också, förmodar jag.
Jag fostrade mina barn till att bli självständiga varelser på vår jord men jag glömde visst skicka med vanligt hyfs angående empatin för en gammal morsa, och det drabbar bara mig själv. Kan gott leva med det för som alltid – inga nyheter är goda nyheter.

Andra nyheter utifrån världen har jag ännu inte i denna dag tagit till mig. Det räcker med att Margareta Beskrivarblogg fick nog av sorg efter att hennes fina vovve Molly, som hon var fodervärd till, fick somna in. En liten följeslagare som nu vandrat vidare och tomheten och sorgen efter ett djur, kan kännas nog så svår.

På Bamses och min morgonpromenad mötte vi en liten svart hynda som har ett namn som jag hela tiden glömmer. Något på Missy eller Mitzi, men nu vet jag verkligen vad hon heter.

Det var så här
Jag möter dem utefter den långa gatan och jag ser på långt håll att det är den lilla svarta på M. Bara det att det är en man som håller i kopplet så jag blir lite tveksam. Upptäcker vid närmare betraktelse vartefter avståndet minska att det går en kvinna några steg bakom. Och det är ju matte till M. Vi möts och vi får ett liten trevlig träff och jag får reda på att det är hennes son och att de ska gå motionsrundan borta i skogen.
Mannen skrattar och berättar att han tänker släppa M lös för hon hänger alltid sin matte i hälarna och han hade därmed döpt M till: Skuggan Lundkvist. Med det skiljs vi och jag har med humorns hjälp fångat upp och registrerat vad hyndan heter.
För det är ju som med allting annat. Roliga och soliga minnen tar större plats än de svarta och grå. Ungefär som att det inte finns en enda regnig dag när jag var liten. Allt var sommar och blommande ängar.

Tro inte att jag är enfaldig för motsatserna finns obevekliga och nattsvarta; som när det plockas likdelar ur sönderbombade hus och ungar dras fram, om de ens lever, skräckslagna och skadade. Fy faaaaaaaaaaaaaaaaaaan.

Så här fungerar jag. Ideligen kastas känslor och tankar om vartannat. Hela sträckan av det inregistrerade livet som varit och det som pågår. Framför allt det som är utom min egen räckvidd. Men ögat ser… på nyheterna och all den information vi nås av idag.

Så vad spelar lite dagvillhet för roll – inte ett smack!

Trevlig fredag den 8/8-2020 🙂

5 reaktioner på ”Dagvill

 1. Önskar dig en fin fredag också, jag plockar ihop Mollys saker och ställer dem lite undan, så jag slipper se dem och akut påminnas. Tänk att tomhet kan kännas så starkt och så tungt. Kramar dig i tanken

  Gilla

  1. Det är lite förbluffande det här fenomenet. Är det för att en hunds kärlek är helt oförbehållsamt? Måste vara så. Vi människor tänker i andra banor, liksom. Lika med barn som går bort och bara lämnar oförbehållsam kärlek efter sig. Jag vet – såååå sorgligt. ❤

   Gilla

   1. 💛🌼💛 Jag har så lätt för att gråta när jag läser om djur som inte mår bra eller husdjur som dör. Minst sagt överkänslig för den sorgen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s