Nu har det gått 12 dagar…

… sedan operationen. Fem dagar utan kryckor och hjälpmedel. Fortfarande förbluffad varje morgon då jag stiger ur sängen. Tre års programmering sitter i att under vånda ta första steget och blir lika glad varenda morgon.
Någon sa: ingen förstår förrns du gått tio mil i mina skor. Så därför förväntar jag mig inte att någon ska förstå den enorma lättnad som behärskar hela mitt väsen. Men jag tror ni kan ana.
Men igår fick jag mig en tankeställare. Då tog jag ut mig för mycket med att ha tvättat fönstren i kök och sängkammaren, plus dammsugit och plockat med saker som jag inte haft någon håg för tidigare.
Tänkte titta på på Kriminalkommisarie Frost som avslutning på en bra dag. Den lille trevliga gubben som med glimten i ögat fångat in mig i sitt garn. Men han fick vara så god att finna sig i att den lilla knappen för avstängning begagnades och jag stupade i säng för att efter 10 timmar vakna till den här dagen.

Och vilken dag! Hög luft – sol – lite kyligt och hundra benlyft för lilla Bamse. En dag att se fram emot.

Hämtade med mig min veckotidning ur postfacket på vägen upp till morgonens andra kaffekopp och läste ledaren. Han hade fått ett samtal med en prenumerant från Halmstad som uppmärksammat att det under helgen ( kan vara helgen före), befunnit sig 45000 besökare på den 4 km långa sträckan vid Tylesands havsbad.
Hon undrade hur det kom sig att så många människor fick samlas när hon själv med alla andra äldre måste befinna sig inlåsta som boskap.
Tyckte att detta var värt att påminna om, för något är det som är galet. Under snart ett halvt år har ytterst få – om ens någon, försökt att klura ut hur alla dessa inlåsta ska få stimulans att leva vidare på.

När jag en gång i tiden arbetade inom hemtjänst hade vi som devis:
Lika viktigt som att ge barnen en bra start i livet är – att som människa få ett värdigt slut.

En reaktion på ”Nu har det gått 12 dagar…

  1. Du har så rätt, men det värdiga slutet är vi inte många som får idag – tror jag. Kanske kan något bli bättre om coronan ger med sig, politiker och vinstutplockare inom äldreomsorgen kanske fått sig en tankeställare. Allt är möjligt – jag är hur som helst omåttligt glad åt din rörlighet, men ta det för sjutton lite lagom lugnt ändå, både kroppen och knoppen behöver vila och ställa om sig. Massor av kramar till dig

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s