Fingerjympa för säkerhets skull

Efter senaste inlägget angående gravplatsen så har jag lugnat ner mig betydligt. Perspektiv kan ställa till det vid onormalt stora förändringar i både natur och trädgårdar som det (väl) går att kalla en kyrkogård. Men karta är hemkommen över området och jag ska med sonens hjälp ge mig i kast med att räkna ut avstånd osv.

Att bli så omskakad av en utifrån kommande upplevelse ger faktiskt lite perspektiv att ställa frågan: hur viktigt är det? Svaret inom mig säger att det är inte viktigt egentligen, för det går att räta ut och få ett svar.
Kommer ihåg vad min gamle svärfar hade för inställning. Nu var han en väldigt krass man med sin devis: Ni kan lägga mig var som helst, jag bryr mig inte, eftersom jag förlitar mig på lukten.
Med det menade han att det inte tillåts några att ligga och ruttna på grund av stanken. Ja, han var en fritänkare av guds nåde. Tror inte heller att han var en särdeles lycklig människa. Blev under sina sista år en mycket bitter man.
Så långt förbjuder jag mig själv att komma. Visserligen tar åldern ut en viss rättighet att få vara lite vass emellanåt, men sannolikt inte mer än vad som är rimligt.

Ibland tittar jag på Bamse och reflekterar över hans tillvaro. Han har inte roligare än vad jag gör för honom. Gå på långpromenad som idag och då står svansen upp som en antenn. Glad och så lycklig över så lite. Hemma igen rullar han ihop sig som en liten lurvig boll och sover, både länge och väl. Småmuffar lite om vattenskålen är tom. Krafsar lite på mitt ben när han är hungrig eller om han vill ha närhet. Njuter i fulla drag när han ligger på sätet bredvid mig i bilen. Känner igen vägarna jag tar när jag rullar in på olika sträckor fram till vissa bostäder där han vet att han får springa fritt.
När vi kör på den slingriga vägen fram till min systerdotter börjar han redan ca 5 kilometer innan veta vart han är på väg. Börjar helt enkelt prata och gny, precis som om han vill förmedla att han minsann snart ska få träffa Molly, gårdens hund och att det är en av de bästa platserna han vet. När vi då lämnar asfalten och han hör gruset under däcken, börjar han skälla som en bandhund och när jag stannar sliter han i kopplet som om han vore ett länge fångat vilddjur. Flyger ur bilen som en kanon och inspekterar omgivningarna med att pinka in sig och möta Molly som beskäftigt kommer ylande över gårdsplanen.
Måste se om jag har något foto på de bägge.

NÄ, bara små videosnuttar och det laddar inte min dator upp för då måste jag skaffa premium till den här bloggen. Hmm..

Får bli en bild på hönsen istället 🙂 En del av dem, som fick vara ögonfägnad till besökarna när det var loppisrunda för en månad sedan.

3 reaktioner på ”Fingerjympa för säkerhets skull

 1. Härligt A-Lott! Får så mysig känsla när du beskriver Bamses liv med dig. Det finns något så grundläggande i att leva med djur. När det gäller hundar så får man ju även den där kravlösa kärleken som är en sådan njutning för själen.

  Det där med filmer är lite klurigt när man har en gratisblogg. Man kan lösa det med att skapa en film på youtube och länka till den. Det fungerar.
  Men jag har också märkt att man kan få in filmer om man lägger upp inlägget via mobilen. De filmer jag la upp i somras fixade jag direkt från mobilen, och jag betalar inte för min blogg heller.
  Bara så du vet om du skulle vilja testa 😉

  Kramis

  Gillad av 1 person

  1. Som vanligt halvt handikappad, har inte bloggen på mobilen 😀
   Alldeles efter det att jag lämnade datorn med inlägget ivägskickat tog jag Bamse med mig ut på landet. Till ett annat land. Tur att jag har goda vänner som lever på gräsrotsnivå. 😀
   KraaaaaaaaaaaamM ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s