Att veta mera om…

… vad jag inte vill – än vad jag vill, är dagens tanke. Bakom ryggen på mig har jag ett fönster ut mot världen och det småsmattrar ganska mysigt på fönsterblecket, och det vet jag… jag vill inte gå ut. Det har jag redan gjort en gång mot min vilja, men Bamse ville.

Jag vill ha det tyst omkring mig idag. Stängde av tvn för en stund sedan och njuter av tystnaden. Ändå vill jag ha en tv. Ibland som tidsfördriv och i viss mån att bli informerad om ditt och datt.

Nu står Bamse och krafsar och vill upp i knäet – det vill inte jag. Moloket går han tillbaka till soffhörnan och knyter ihop sig. Tro nu inte att jag är elak för jag funderar redan på vad han vill ha till middag. Han fick mer än halva fläskkotletten i går kväll. Jag ville ha hela för mig själv men delade 50/60.

Något som jag länge har velat göra, är att städa skrivbordet där jag sitter just nu. Det är fortfarande i kaos, för jag vill inte. Kanske trivs jag i kaos? Nja, lite kaos är nyttigt men bara tillfälligtvis – på skrivbordet är det konstant.

Vare sig jag vill eller inte så börjar två novemberkaktusar att blomma. Mitt i rusket och utan att ha frågat mig om lov. På den ena har redan en röding slagit ut och pekar finger åt mig och ropar i andanom att den gör som den vill. Försöker kontra med, ”jag gör också som jag vill!”, men hejdar mig mitt i ljuget.

Gummorna som sitter och tisslar och tasslar med varandra har jag döpt till:

Inga ord etter mej

2 reaktioner på ”Att veta mera om…

  1. Har tyvärr också oftast vetat bättre vad jag inte vill – än vad jag vill. Trist. Den ynkliga lilla kaktus som står i mitt köksfönster därhemma hade en enda liten knopp när vi var där senast. Någon teve vill jag inte ha, men hemma hos Jan står det ju en – och jag sätter på den och stänger av. Det här är en lång dag, det regnar så smått även här. Kram på dig

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s