Hi och hå och häppla…

… ljuder ifrån radion och intensiva hurtiga haranger av pratglada människor som älskar sina egna röster gör det så snabbt att mina öron inte hänger med. Ålderstecken förstås, men varför måste alla tala som om det vore en tävling i antal ord under så kort tid som möjligt?
Nu finns det ett icke så sedesamt uttryck för deras iver men det behåller jag för mig själv i mitt stilla sinne.

Utanför fönstren ligger den förbenade mörka årstiden. Det känns som om jag inte kommer att uppleva en vår till. Mörkret synes oändligt trots att jag vet att det kommer vita dagar med solglitter i snön från en kanonblå himmel. Och så rätt vad det är – är det vår igen. År ut och år in sitter årstiderna inbyggda i systemet.

Vita slöjor över nejden
och fåglarna har flytt
långt bort över fjärden
utan att föra med sig något nytt

De styr kosan till min egen längtan
av sol och vårlik fröjd
jag liksom dem i trängtan
känna våren och vara nöjd

Inga knoppar kvar uti naturen
de gömmer sig i stilla frid
och förlitar sig på turen
att åter vakna i sinom tid

I brist på aktivitet sätter jag mig och rimmar. Inbillar mig att rimma är lika bra som korsord. Hitta de där orden som m-å-s-t-e ramla in. En utmaning faktiskt. Sen ska det se någorlunda vettigt ut – utan att vara en bedrift, förstås. En lek med ord, men ska sanningen fram så är det känslor som styr. Mörkret dämpar lusten till mycket. Vid mina år har jag ingen lust längre i ordets ena betydelse. Den har, liksom fågelsträcken, dragit någon annanstans. Och lika bra är det.

Men på måndag ska jag gå på teater. Känner kanske för att betala den hutlösa årsavgiften och vara med själv vid nästa tillfälle. Med en sådan aktivitet får orden en ännu större betydelse. Man måste komma ihåg dem. Dessutom kan jag ju röra på mig som folk numera. Bara det borde göra mig glad – och det gör det förstås. För i går kväll stod jag vid köksbänken och skar jag upp en hel stor skinka att ha till smörgåspålägg. Vägrar att köpa de små usla förpackningarna till hutlösa priser. Apropå det så har min ICA-butik fortfarande svensk färsk potatis till försäljning. Joho då. Tro`t om ni vill men det är sant.

4 reaktioner på ”Hi och hå och häppla…

 1. Rimma är bra, sudoku är bra – snart november och svart är inte bra – men nog blir det vår igen! Kram på dig du rörliga – teater är också bra, för dig och för de som får se dig! Sköt om dig, jag har pratat med sjukhuset och Jan blir kvar idag åtminstone – på måndag har han en tid för gastroskopi… Han har fortfarande urinvägsinfektion, kateter och spoldropp. Stackars. Kram på dig

  Gillad av 1 person

 2. Rimma, du kan du, tänker jag som inte kan sånt alls. ⭐️⭐️⭐️
  Här grått och vått, själv har jag sovit hela natten, ätit frukost och sovit resten av dagen. Det är ett skov som heter duga.
  Tur att maken tar hand om både Frasse och mig.
  Det mörka brukande jag inte bry mig om, men har blivit lite känsligare med åren. 🧡🌺🧡

  Gillad av 1 person

 3. Dom påstår alltså att dom har färsk svensk potatis i slutet av oktober!!!!! Hahahaha!
  Okej! Den är ju inte fryst… eller konserverad…
  HAHAHAHAHAHAHAHAHA!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s