Första november

Har blivit så dagvill. När jag gick ut i morse med Bamse så hörde jag domkyrkan och insåg att det var söndag. Redan?

Annars sitter jag vid datorn ganska mycket. Skriver, men inte nanowrimo för det blir en belastning. Däremot lite spöknoveller och på ett annat ställe småsnuttar om ett givet tema i ord och bild. Kort och bra.

Men… det här sittandet är inte bra. Det känns i den opererade höften och det gör mig nedslagen. Men inte tillnärmelsevis det som varit. Nej, nästan som en fjärt i rymden.

Trycker på kanalväljaren i tanke att kunna lägga mig ner och se på något matnyttigt. Nog är det mat alltid, och är det inte det så är det sport eller gamla kriminalare.

Kortfattat vill jag berätta om en ”hund”-vän som varit osynlig väldigt länge. Har hälsat på honom en gång i september och då var han nyopererad med skenor i både lårben och i smalben. Nu gick jag dit och knackade på hans trädgårds-dörr (han har en liten täppa utanför och det går att gå in genom den.)
Nu vet jag inte ens vad karln heter mer än att det är ”Rasmus husse”. Inte heller vet jag i vilken ingång för den ligger på andra sidan en jättelång byggnad som sträcker sig ett par hundra meter utefter gatan. Men baksidan kan jag och brukar gå där med Bamse eftersom det är anslutning till ett skogsområde.
Nåväl jag knackade på rutan och upptäckte att dörren rörde sig lite. Rasmus skällde då och jag öppnade och ropade hallå.
Jo, jag blev välkomnad in av hans röst och var väl medveten om hur han såg ut sist vi möttes. Herregud, vilken skillnad.

Jag har ju förr upplevt den där känslan av att: nää… det här går aldrig väl. Och det var den känslan som infann sig. Men jag stod vid sänggaveln och vi pratade lite hur han hade det och med sorg i hjärtat gick Bamse och jag därifrån. Har ändå lovat att återkomma för det är enormt ensamt att inte byta ord annat än med de från hemtjänsten och medelst telefon med läkare och den vårdapparat som omger honom.
Han kan alltså inte gå längre. Kan någon enstaka gång ta sig ett par meter. Fruktansvärda smärtor och ja…. ett helvete.

Aldrig att jag skulle betrakta mig själv som ett helgon, men fan vet? Idag uppfyllde jag nog kriteriet. För en gång skull.

Det är sen eftermiddag och fortfarande är magen tom. Så nu ska jag ta mig i kragen och få något innanför västen.

🙂

3 reaktioner på ”Första november

 1. Fint att du ändå kom ihåg honom och hälsade på – trodde det var idag du skulle se Folkoperan? Sitta still länge är inte bra, sätt äggklockan på en halvtimme och knalla runt lite – kolla med sjukgymnasten om det finns någon rörelse som är särskilt bra för dig. Jag har gjort ett dokument som jag kallar NaNoWriMo – men inte anmält mig, Har idag skrivit nära 900 ord, så det är bara ungefär lika många kvar. 1667 ord per dag ska det vara, tror jag skrev något annat förut. Inget tydligt tema annat än det jag alltid skriver om – åldrande, friskt eller sjukt, ensamhet, död, rädslor, saknader. Kul va! Kram på dig i alla fall!!

  Gillad av 1 person

  1. Storkram på dig också ❤ Den där operan var den 8de och i går blev meddelat att hela Tristan och Isolde lagts på is. Det blir inga mer föreställningar. Möjligt om det blir till våren men det beror helt på hur coronan utvecklar sig.
   Jag skulle ha åkt tillsammans med Tristans svärföräldrar och de var naturligtvis jätteledsna. Men, de har honom hemma i huset. De bor i ett tvåfamiljshus.
   Sjukgymnast ringer i veckan och då ska jag fråga hen om vilken övning jag borde använda. Håller på att testar olika möjligheter att spela in via tekniska under. Fy 17 vad knepigt och ändå har jag aldrig gjort något åt det genom åren fast jag hade det i åtanke redan 2011 då Hubboboken var aktuell. Ja ja… skulle haft lite av den tid jag har idag 😉
   Brydde mig inte om att anmäla mig för det verkade, bara det, vara ett helt företag. Jag är urusel på engelska.
   Apropå gråa dagar så kan det inte bli värre än nu. Behöver både nya glasögon och nya tänder 😀 Så vädret gör det inte lättare precis 😀
   Kram på dig – igen ❤

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s