Strato – Atmo – hemmasfären

I går kväll hade jag förmånen att se det ljussken som upplyste stora delar av vårt land. Somliga tror att det är ufon i farten och andra tror väl att det är domedagen i antågande men jag tror att det var Trump som var explosiv och lade av en rökare i rena ilskan.

Atmosfären är förhållandevis ostadig och ännu inte dags att sätta på vinterdäcken. Mina ligger redan i bilen och där får de ligga tills det är dags, annars får de ligga kvar hela vintern för jädrar i min lilla låda vad den vikten betyder för väghållningen. Det är korta sträckor mellan hjulen och den hade en gång i tiden stora besvär att hålla sig på vägen. Tydligen kunde den vicka ner i ett dike bara av en vindpust. Detta är visst åtgärdat på senare modeller men ibland undrar jag om inte något exemplar finns kvar.

Idag skulle jag ha befunnit mig på Folkoperan och lyssnat på Tristan och Isolde, men med nya restriktioner och konkursdrabbade kulturaktiviteter så bidde det inget. Lika bra kanske eftersom covid-kurvan går uppåt. Och faktiskt… så hade jag redan ångrat mig lite för varför utsätta mig i onödan och riskera de återstående åren med att ingå i dödsfallsstatistiken? Nu dör ju inte fler än normalt, vad årliga antal beträffar, men det är synd att chansa. Det får bli ett annat år.

Nu måste jag anstränga mig för att komma på något att skriva om. Har något hänt på hemmaplan? Jo, idag lagade jag faktiskt lite mat. Det var inte igår.

I morgon är det måndag och de flesta pappor har väl blivit firade, hoppas jag. Mina brorsbarn har iaf äntligen slutat kalla sina föräldrar för ”päron”. Det har stört mig, vilket jag tycker är lite konstigt för jag brukar inte bry mig om sådant. Det kanske upphörde när han fick sin stroke och så har de ju egna barn numera. Somliga blir vuxna väldigt sent. Idag såg jag t.o.m. ”älskade pappsen” över facebook, och det värmde.

Trevlig söndag kväll 🙂

6 reaktioner på ”Strato – Atmo – hemmasfären

 1. Va! Har det varit ett ljussken??? Ah, det måste ha varit trumpne Trump som exploderade. Att jag inte la märke till det!?!?!?!? Fast… det kanske inte syntes här i söder… tror vi säger så…

  Vad bra att du lagade lite mat i dag, när det nu inte var igår. Tack för det härliga skrattet, skratta bör man annars dör man! Bästa medicinen mot såväl det ena otyget som det andra. Men det är kanske bäst passa sig för det tredje… 😀 😉

  Gillad av 1 person

  1. Att försöka få till minst ett skratt om dagen är nyttigt. Bättre än vilket vitaminpiller som helst. Ja, man behöver ju inte flabba rakt ut men når det mungiporna är det iaf en daglig dos. 😀

   Gilla

 2. Hej vännen!
  I morse när jag scrollade igenom bloggarna, på läsaren på iPhonen, såg jag nyare inlägg av dig som jag gärna ville kommentera. Vi är av samma tankevärld, kan jag väl säga här.
  Men tänkte, jag gör det sedan, på datorn. Att hålla på med sånt på en mobil är inte direkt önskedrömmen för mig. Raka motsatsen faktiskt.
  Men nu när jag äntligen ätit frukost med mera med mera, och scrollat mig ner genom läsaren på datorn efter dina inlägg, och till slut givit upp eftersom jag inte hittade de som jag ville kommentera – så klickade jag mig vidare till din riktiga blogg. Alltså! Du fattar vad jag menar. Eller hur?
  Nåja! Ingen tur här heller. De där inläggen jag letade efter – nyare än det här – har du verkligen raderat dem? 😦 Okej! Respekterar det. Hade kanske gjort detsamma.

  På datorn när man går in på den där sidan med kommentarerna, så kan man ju se mejladressen man har också. Du får hemskt gärna mejla mig om du har tid, lust och känner för det.

  Och den här kommentaren får du självklart radera, men jag skulle bli väldigt glad om du hör av dig på ett eller annat sätt. ❤

  Nina

  Gillad av 1 person

  1. 😀 Ska försöka plocka fram mitt tekniska kunnande och leta. Troligtvis får jag spatt men jag ska försöka behärska mig. 😉 Om jag har raderat något så har jag glömt det. Också. Inte klokt vad min hjärna har blivit tom. Måste bero på boliden som damp ner i närheten 😀 Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s