På landet ett par dagar

Trots gråväder så går det lättare att andas. Kanske det beror på lugnet omkring?
Kunde stå på gårdsplanen och studera råbocken och hans fru, med tanken om att visst är det god mat, men önskade att de skulle försvinna in i skogen för gott innan jägaren kommer hem.
En tjäderhona i kanten på tomten gick inte att fånga med kameran för hon var inte fotogen, uttryckte hon och vände stjärtfjädrarna mot mig och knallade ner bland stenarna i sluttningen.
Vildsvinen lyste med sin frånvaro vid det här besöket, trots att husfrun gick ner med åtel av vegetariska läckerheter som jordärtskockor och lite annat.

Har blivit erbjuden att få bosätta mig på övervåningen på denna plats. Som inneboende tills annat dyker upp eller om hustomten vill skriva sig som hyresvärd. Det är ju som bekant ett byråkratiskt samhälle vi lever i och att få till en eventuell flytt kräver sin man, både vad gäller paragrafer och ekonomiskt räknande på ditt och datt.
Nu hänger ingenting på låset, men tanken har satts igång och med det hade jag 8 tomlådor med mig hem för att börja (om inte annat) sortera upp det som kan gå till loppis. Det är då själva attan vad skräp det finns och ändå var det en ofrivillig sanering våren 17.

För bara en vecka sedan slogs jag av en tanke på förändring. Det kom som ett klubbslag när jag stod och väntade på hissen. ”jag måste bort härifrån”.
För vad gör en människa som jag om hon inte alls trivs i tillvaron. Jo, hon hoppar rakt ut i det blå, som hon alltid gjort. Inte rädd till förändringar men idag… känns det lite annorlunda. Ska jag orka en gång till? Jag är inte klok som har det både rymligt och varmt. Fin utsikt 10 våningar upp i ett höghus. Borde vara nöjd och tillbringa resten av min tid här.

Går det att fatta vidden av sådana här tankar och eventuella åtgärder? Fattar inte själv och bearbetning inne i mina grå celler pågår för fullt.
För OCH emot och ställa upp ett diagram borde vara på plats.
På plussidan finns den här tanken att man ska leva medans man lever.

Trevlig helg 😀 ❤

5 reaktioner på ”På landet ett par dagar

 1. Å vad jag förstår din längtan till landet, från höghus och stadsbrus. Är ju sån själv – men nu blir det några veckor i Sundbyberg i och med att Jan ska opereras… Bra att du väger för och emot, bra att börja sortera, förra gången var du inte i form. Kläm på det här, det är ju ingen brådska. Kram och trevlig helg med djur och människor.

  Gillad av 1 person

  1. Precis, det är ingen brådska, men när tanken är utskickad är det som om hela universum börjar medverka. Plötsliga förslag från olika håll som överrumplar och är just på väg att lämna igen rollatorn som jag fick låna av henne. Hon hade också ett förslag, sa hon, men jag vet inte vad. ;-D
   Bra med Jan och dig. Läste som hastigast igenom din blogg. Varm kram härifrån och nu drar jag iväg ❤ ❤ ❤

   Gillad av 1 person

 2. Jag tänker att oavsett har du bil och med det frihet att ta dig iväg om stadens brus och lockelser drar i framtiden. Landets lugn och att bo med de som bryr sig om dig och som du själv gillar, kan aldrig vara fel.🤎🌺🤎

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s