Vaken natt

Lägger mig med full förtröstan om att: Åååå… så skönt. Somnar som en gris och vaknar efter tre timmar. Fullsövd.
Inte ens värt att försöka somna om, så på med kaffepannan och brer mig en macka. Slår på dumburken och låter mig fångas av Andarna på slottet med Lena Ranehag, eller vad hon heter. Ser mig om i lägenheten och funderar om här finns några ”andar” att snacka lite med, men näää… tomt – förutom Bamse som inte fattar vad jag är uppe och rantar för. Men tankarna flyger när det blir sådana här nätter.
Just inatt tänker jag på Margareta och hennes Jan. Undrar om hon kunde somna och få någon form av vederkvickelse med att vakna utvilad fram på morgonen. I skrivandes stund är klockan ca 04.00.

Det är ta mig tusan inte vettigt hur denna Corona fråntar familjer att få vara närvarande med sina anhöriga när de är så sjuka när ingen vet om de överlever. Jag har upplevt en räcka av dödsfall inom familjen och alltid fått vara närvarande. På de flesta varit nära med kramar, hålla handen och klapp på kinden. Några missade jag med några minuter, men då var det fri passage – inga besöksförbud.
Det är synd om människorna nu. Men den beskäftiga kyrkan har i alla fall fått till stånd en utökning av antalet vid själva begravningen. 20 personer. ……. men vad hjälper det … då?????
Förr kördes en döende människa in i ett särskilt rum, om det fanns den möjligheten. Då kunde familjen vara närvarande och ta avsked, så som det ska vara och alltid varit genom generationer. Men det förekommer kanske inte idag. Så var det på min tid när jag gick vak, och såååå himla länge sedan är det inte.

Utifrån mörkret hör jag från fönstret hur det droppar på blecket. Här har inte funnits tillstymmelse till snö, fast det både i norr och söder visas bilder. Här är det slask och det är bara att finna sig. Inte ens Bamse vill ta så särskilt långa promenader. Blött om tassarna och frisyren får mittbena så han ser inte riktigt ut som en pudel.
Nä, nu ska jag försöka sova så jag kommer ut i tid med honom.

Goder morgon ❤

2 reaktioner på ”Vaken natt

    1. Jaha då. Sov till 9.30 och nu varit ut i dystermorgonen med Bamse. Fick ”dra” igång honom för lite längre promenad idag. Han tyckte att det räckte med lilla svängen men han fick ge sig. 😀
      Hoppas att du också fått sova – om inte ut, så med en viss vila. ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s