Nästan knökfullt i Stockholmsregionen

Så var vi där då. Stockholm är tvungna att be övriga regioner om hjälp, bl.a från Blekinge berättade Björn Eriksson ansvarig chef. på konferensen vi 14 tiden idag.

Personalen är slutkörda – platser kvar för covidpatienter endast ett fåtal. Övrig vård har ökat i antal och jag funderar naturligtvis på hur stockholmarna fungerar. Det gjorde nog han också för han gav en rejäl uppmaning åt stockholmarna att skärpa sig.

Men ett initiativ som jag blir glad över är att fler och fler använder munskydd. Det ger en signal om att vi faktiskt vågar ta våra enskilda åtgärder för att göra så gott vi kan. Vad spelar det för roll om deras nytta eller inte. Vi bestämmer själva. Och vad skulle det göra för skillnad på ett munskydd när det är filter på cigaretter. Jomenvisst… en hel del förmodligen. Vi får fråga Tegnell 😀

Varför det drabbar Stockholm kanske beror på svarta veckan? En bild som en polis tagit visade hur stor trängsel det var på Drottninggatan, samtidigt som de var utkallade för att se till en demonstration av 12 personer på Plattan. Jösses. Jag lade ut den på facebook men fick väl bara en reaktion från min broder.

Mina följare på det stället har inte gnistan för aktuella lägen utanför 50-skyltarna. Förutom brorsan som har varit sjöman och vännen Margareta med sin kamp mot coviden och kulturen. Respekt för båda
Jag förhåller mig ganska neutral, det erkänner jag, men jag fick uppleva något väldigt otrevligt en gång i tiden när jag var engagerad i en infekterad samhällsfråga. Tvi vale, tocke tok. Blev tvungen att byta både sida och namn.

Även här i min stad är läget ansträngt. Med den insideinformation jag har så vet jag att covidpatienter når ända ner i småbarnsåldern. Där ligger de och har föräldrar som kommer, bevisligen själva coronasmittade och personalen har jämt göra att skydda sig själva. Hur tröstlöst är inte detta arbetssätt? Föräldern har alla rättigheter och personalen får finna sig.
Men ligger där en åldring på sitt yttersta får inte anhöriga, bevisligen covidfria, komma in för ett sista avsked. Och händer det så har vederbörande fått vänta alldeles för länge för att få eget svar på sitt covidtest. Ett gnisslande maskineri.

Men för att tänka lite på mitt eget så har jag faktiskt inte ett dugg problem av att vara isolerad. Jag skyddar mig med både handskar och munskydd om, och när jag behöver. Spritar och tvättar händerna som sig bör. På ett sätt är det bra med hund. Här i min integrerade stadsdel går de flesta många steg ifrån en hund. Bra, tycker jag, för utan hunden avviker de sig inte en centimeter. Men… även där ser jag äntligen tecken på försiktighet dvs förändring. Fler använder munskydd och såg senast idag hur flera unga människor bär dessa.

Nä, nu är det slut för idag. En god och covidfri fortsättning önskar jag er alla. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s