Råväder

Inte ens Bamse vill vara ute lång stund. Blåser för ruggigt. Han visar så tydligt när han vill hem igen. Stannar bara mitt på trottoaren, vänd hemåt, och vanligtvis brukar jag köra igång honom igen men inte idag. Ändå är det plusgrader.
Känner det i hela kroppen förresten. Nyss vaknade jag sittande på soffan. Skitont i nacken och var nästan tvungen att dra mig i håret för att få huvudet på plats. Sådan åtbörd har jag faktiskt varit tvingen att utföra någon gång ibland. Kall om händer och fötter är jag också, trots stora ullfodrade tossor.
Troligt är att jag äter för dåligt, så nu har jag plockat fram några gamla bortglömda pillerburkar med vitaminer. Jag är periodare vad gäller piller av den arten. Ambitionen är så stor när jag börjar men hur många gånger får jag plocka fram dem ur skåpet? 😀 Många, många gånger.
Det här ensamäta är inte min grej. Men igår bakade jag faktiskt långfranska. Riktigt gott, men det mättar dåligt. Förra baket blev för grovt så det sved i magen, så nu varvar jag med degarna.

Läst ut den femte boken av Håkan Nesser som jag kommit över på loppis. Det är så gudaskönt att krypa ner och öppna en bra bok. Den sista var så spännande på slutet, så när det återstod ett kapitel blev jag tvungen att ta en paus och göra lite annat en stund.

Coronaläget är som det är och jag har börjat anteckna vilka jag möter i en lite för nära kontakt. Som i bilen. Nu får min vän och granne sitta där bak, så vi får längre avstånd. Men bilen är ju så sabla liten, så det spelar nog ingen roll. Bamse ligger fram och myser.

Nyheterna står på i bakgrunden här och det är samma nyheter och väder på redan sedda kanaler. Fyran brukar ha lite bättre väder men nix. Det blir tidigt sänggående ikväll känner jag. Vill bara lägga ner kroppen och slippa gå ut en gång till. Det måste ske lite senare så ibland suckar jag över min lilla älskade vän. Kan ju inte låsa in honom på toaletten. Det är för sent att lära om. Gamla hundar, ni vet. Det skulle vara dresserat för länge sedan; så som jag sett hur en del människor fått sina katter att kissa rakt ner i toastolen. Vore grejer det i gråvädret.

Gokväll 🙂

3 reaktioner på ”Råväder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s