Tankarna flyter omkring

När jag vaknar ligger de där. Gör mig modfälld och ledsen. Stiger ur sängen väldigt tidigt och går ut med Bamse. Något trevligare blir det när vi kommer inom dörren. Går och pratar med honom och mig själv. Med honom högt och med mig själv tyst.
Kommer på att jag sedan länge gjort på det viset. Några år har gått i ensamhet med några desperata utflykter i brist på kommunikation.
Sedan coronan började infann sig en förmildrande omständighet, tack och lov, men är det sant? Är det inte en ursäkt och ett dämpande sinnestillstånd som får mig att må bättre? Vet ej. Men skit samma, för jag har tillgång på att resonera med fler döda än vad jag har levande. Idag har jag pratat med min mor. Svaren jag får är precis de jag vet skulle komma. Praktiskt. Värst är att hon var en riktig slavdrivare, så jag får lov att skjuta henne åt sidan för att inte få dåligt samvete över hur lat jag blivit.
Bättre så med farsgubben som kunde slå sig till ro och bara filosofera. Begrunda livet och snacka lite politik. Så då blir det lite politisk inriktning i tankarna. Förklarar så gott jag kan hur det står till idag. Tröttnar på det också – och sätter på nytt kaffe.

Visst finns det telefon, men jag har aldrig gillat det särdeles mycket. Blev inpräntad från barnsben att den bara skulle användas till absoluta nödvändigheter. Sådant sitter i. Förmodligen är det det som avgör mitt eget flängande efter social kontakt. Har börjat ta till mig det fenomenet av direktkontakt med de jag pratar med. Men vet att detta tillstånd inte kommer att infinna sig utav någon av dagens ungdom. Däremot finns det fler än jag som är likadana.

Dagens text är nerskriven och inskickad. Den 12te i ordningen hoppar jag över. Kan inte för allt i världen påminna mig hur en feel-good-scen om någon annans förälskelse ter sig. Vare sig omvandlad till då eller nutid. Bha. Tokke tok!
Idag var det fria tyglar och jag är så in i nordens tacksam över att kunna skriva. Hur mycket tankar har jag inte präntat ner i ca 800 inlägg. Fick hjälp för en tid sedan av Lollo och hon lotsade mig fram till detta mitt resultat. Herregud vad jag blev snopen. Så många? Inte undra på att min gamla Acer börjar bli trött.

Det råder annars frid här hos oss. Två värmeljus står på bordet och ett annat Liljeholmens står ensamt på ett annat. Bamse ligger som en liten boll i soffan och sover. Tåligt väntande på nästa ”uppgift”. Promenad eller lunch av kycklingen jag tillrett små portioner av. Men jag tror han fick tillräckligt igår kväll när han hoppade och knuffade på mina ben och tiggde. Till slut stod magen i fyra hörn och föregående intag åkte ut med fart vid sista nattpromenaden.
Ibland föresvävar det mig om jag inte hade haft Bamse under de här gångna åren. Vad och hur skulle jag ha blivit av med den kärlek och det omvårdnadsbehov jag ännu bär inom mig. Slösa den på en hund kan tyckas torftigt, men vad göra? Den har i alla fall inte gått till spillo.

Nu ska vi flyta ut genom dörren och sniffa oss igenom buskagen på området. Voff! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s