Jag har blivit med ångmaskin

Beställde över nätet och hämtade den idag. En sådan där som görs reklam för på TV kanalerna, men den här hittade jag till halva priset på nätet, när jag sökte på alternativ: ångtvätt.

Det ska ju fejas till jul och jag är ju alldeles solo och behöver inte bekymra mig om besök. Ingen behöver glo ut genom skitiga fönster och så vidare. Brukar väl normalt inte yvas över det heller men va 17… lite kul ska det bli.
Precis nu vilar jag lite efter att knökat ihop delarna och gjort provtvätt på den inglasade balkongen. Nu går de vare sig att lyfta ur eller öppna för rengöring på utsidorna men insidan ska gå bra. Utförde bara ett litet test men får ta stegen så småningom. Det är lite för kallt idag och tänker istället fortsätta ångningen med kaklet i badrummet. DÄR är det alldeles matt på ytorna av kalk och gamla ingrodda hudavlagringar på kaklet i duschhörnan.
Låter jag mig luras av reklamen. Nej. Det finns diskmaskiner som enbart använder sig av ångprincipen. Inte speciellt populära på marknaden förstås. Kanske han inte nådde ända fram, han som uppfann den? Vet ej. Kanske den kemiskt-tekniska marknaden, kollrade bort uppfinningen, för att behålla sin marknadsandel av att vara näst störst i världen efter krigsindustrin?
Men om sådant begriper jag inte men om mikroorganismer vet jag lite mera. De håller sig i alla fall inom hank och stör här hemma. Åtkomliga och i de flesta fall påverkbara. En tanke slog mig om jag skulle ta och ånga lite på hissknapparna i hissen, men jag förkastade den, för där får det räcka med sprit.

Mycket om mat handlar julen om och nu har jag handlat vad jag behöver. Skivad kokt skinka i en behändig plastförpackning, en burk anjovis, potatissossar och lite grönt. Åsså mjölk förstås för risgrynsgröt måste jag ha. I morgon går jag en trappa upp och hon och jag slår påsarna ihop och hon hade en skvätt vodka i en gammal flaska sa hon, så då blir det en lite snaps till sillen. Sen får det vara bra.
Käre värld vilken behändig jul 😀

Avverkat ungarnas födelsedagar är gjort och med det även att de får nöja sig med julgrupps-arrangemangen jag egenhändigt totade ihop åt dem. Ingen av oss har någon som helst ångest över att vi inte firar julen ihop. Sedan barnbarnen växt upp har jag medvetet dämpat ”tvånget” att allt ska vara som det alltid har varit. Jag har varit avvikande och befunnit mig på annan plats då och då genom åren. Med det velat frigöra tanken om att traditioner är till för att brytas. Jaja, någon tycker nog att jag är i knäppaste laget, och det kan ha sitt berättigande. Men om vi ska klara av att leva som vi gör i vårt land där ensamheten är den största sjukan behövs det lite träning. Tillvänjning om att en fot är fri att gå precis vart den vill.

Nä, morsning så länge, nu ska jag ånga vidare 😀

3 reaktioner på ”Jag har blivit med ångmaskin

  1. Duschhörnan får du räkna med att ånga fler än en gång. Ska ta andra vändan idag och då ska jag först lägga på ett lager med något kemiskt lösningsmedel. Såpa eller vad jag nu har hemma 😀
   Gjorde rent ugnen i går kväll och den blev som ny. Ångade och stängde luckan och lät det verka och så ångade jag en andra gång, och det där mest fastbrända i bottnen kunde jag skrapa bort med nageln.
   🙂 God fortsättning 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s