Liten fingerjympa

Det rör på sig lite överallt – men inte här hemma hos mig, mer än att jag just kommit in efter en syrerik promenad med Bamse. Han träffade en mörk skönhet som heter Laika. Samma ras och storlek som Bamse och ett år äldre. En ensam matte som jag och det blev en liten kort kommunikation. Annars är det tyst. Tar bara emot det som bjuds via etern. Numera står radion bredvid mig vid sängen, hela natten. Lite svaaagt så det går att somna och veta att det finns en värld där ute.

”Jodå”, hör jag någon tänka. ”Men jag tycker det är så skönt att vara ensam – ibland”.
Lycka för dig då. Du kan välja.

Återigen så kan det vara bra med tystnad för alltid ramlar det in något matnyttigt. Reflektioner som besannas och skottas bakom ryggen, eller ingivelser som eventuellt kan ge lite fart på kroppuslingen som har blivit oroväckande slapp. Muskler påstås vara färskvara och mina ben och armar börjar likna halvt torkade rabarberstjälkar. Den russinlika huden i ansiktet och halsen ska vi inte ens tala om, för ingen kan påstå att varje veck ska innehålla livserfarenhet. Nänä. Med min vällevnadssyn på hur en människa ska se ut, sund, spänstig och alert, så slår det mig i förfallet att jag skulle ha blivit en hund istället. Päls överallt som inte behöver trimmas.

Men vad jag svamlar. Ja, jag vet. Men jag måste skriva för huvudet är totaltomt och ingen vettighet finns där inne idag, men… tänker på att någon är på begravning idag. Någon ska uppsöka läkarenheten. Någon ska just sätta sig och äta lunch med någon annan. Någon har tandvärk. Bamse är hungrig.

🙂    

4 reaktioner på ”Liten fingerjympa

  1. Ja det är inte klokt hur snabbt muskler försvinner, det förstår man efter att ha hört intensivvårdspatiener som legat ett par veckor i respirator får lära sig gå igen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s