Krigföring

Vid krig mobiliserar varje land för det som kan hända. Att det ska bli ockuperat av fienden, alltså. Soldater kallas in och är beredda att offra sina liv för familj, hemland och gränser. Kanonmat även kallad. Vi stödjer och hjälps åt på alla vis för att behålla det som är ”vårt”.

Ända sedan tidernas begynnelse har vi hållit på och slagits om föda, mark och rätt. Ja, ända in i våra dagar. Och nu har vi en annan typ av anfall utifrån. Ett virus. En arme´ som kallas Corona, och ingen vet hur vi ska bemöta den. En armé som inte ens Hannibal eller Hitler kunde uppvisa. Ingen vet hur det ska gå att hejda vandalerna och den ena härföraren efter den andra drar upp strategier vad som är bäst.

Nu tycker säkert någon att Bergalott har för livlig fantasi, och det är mycket möjligt. Men hon fortsätter. För hon behöver det.

Om vi ser Corona som ett anfall på världen så utvecklas snabbt försvarsvapen.
Från spjut, pil, gevär, kanoner osv. till vaccin. Är någon med?

Förr tog vi vad som fanns, om det så bara var en högaffel att sticka in i bröstet på en fiende. Idag står allmoge fullständigt helt utan egna vapen. Som förr, så trodde många på vidskepelse och trolldom och det gör vi idag också. Vi hittar på de mest konstiga saker för att slippa greppa det nya vapnet som sätts i händerna på oss; vaccinet. För det kan drabba oss själva. Javisst gör det så. Soldaterna, som i det här fallet är vi, offrar våra liv på slagfältet. Det är allom bekant. Men somliga gömmer sig, vill inte vara med i striden att offra sina liv. Fullt förståeligt. Också. För visst får vi räkna med att en kanon baktänder och exploderar bort en besättning. Mödrar får räkna med att både deras barn och äkta hälfter dör i strider. Ok då, idag finns kvinnliga soldater. Men den här satans Corona anfaller varenda en av oss. Ett virus behöver en värd att leva av och i. Den ser inte om det är barn, kvinna eller man. Den är blind i sin törst på överlevnad. Det är ett virus enda mål.

Jag glömmer inte att det finns de som inte kan gå ut i striden. Absolut. Dessa som har underliggande sjukdomar som skulle stryka med om de tog vaccinet. Dessa kan vi bara skydda med de medel som står till buds. Och det är de restriktioner som vi fått. Håll avstånd – Tvätta händerna – Håll ut.

Vet inte hur jag ska runda av det här för jag satte ingen rubrik i förväg. – Men nu kom jag på varför.

På min sida på facebook satte jag ut att jag skulle ta vaccin när det kommer, och fick allas respons utom en som talade om hur farligt vaccinet är. Idag delade jag en inside-rapport från vad som verkligen hände inne i Capitolium. Inte en enda reaktion. Så en kontenta drar jag. Vi bryr oss om oss själva men vad som händer utanför egna gränsen och dessutom Atlanten emellan, rör oss inte i ryggen. De får föra sitt eget krig mitt i Coronakriget.

Fortsatt trevlig söndagskväll. 🙂

4 reaktioner på ”Krigföring

  1. Bra parallell! Jag delar din erfarenhet när det gäller vårt engagemang. Om jag publicerar sånt som berör oss här på ön på FB, får jag reaktioner, men när jag delar information om förtrycket i Tibet är det ingen som bryr sig. NIMB (not in my backyard) gäller. 😦

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s