Tand, hund och rökt korv te midda

Har tagit mig i kragen och tagit kontakt med patientnämnden i min region. Skrivit och förklarat att jag är besviken på den tandläkare som ignorerade min önskan om åtgärd, trots att jag under år 19 gick dit 10 gånger.
Ett halvt år senare, år 20, gick jag till en annan och blev då av med besväret. Bara det att det blev ett stort glapp mitt fram i underkäken.

Ja vad fasen gör jag? Gått och tyckt att det är mitt eget fel, naturligtvis, men nu när jag måste lägga ut 25 000 för att få en brygga ditsatt tog jag mig, som sagt, i kragen. Få se vad det blir av det. Ska möta min tandläkare i morgon och be att få skjuta fram projektet och invänta svar i ärendet. Förslaget gäller i tre månader så det ska väl gå bra.

Annars har jag haft två vovvar i helgen. Den andra som heter Svante blir hämtad idag på eftermiddagen och Bamse tycker säkert att det blir skönt. Iofs så livar det upp och de är bästa vänner. Snön har ju kommit och med det ska alla dofter krafsas fram och pinkas över. Få se om jag kan lägga in en bild från mobilen.

Vääääänta jag är inte klar än!

Det här med mat hörrni… det är också ett projekt i sig. Från systerdottern ligger nu en rökt falukorv på köksbänken och tinar. Gjord på vildsvin. Ööööö… Köttfärsen som jag gjorde köttbullar på blev rätt så ätbara, för jag kryddade dem med nejlika och kryddpeppar så de smakade jul. De är slut, så på nästa experiment. En rökt vildsvinskorv behöver jag ju inte åbäka mig med i onödan. Stek och ät!

De va de – hittills idag.  

😀

3 reaktioner på ”Tand, hund och rökt korv te midda

 1. Stroganoff! Jag säger bara det. Korv stroganoff, puttrad i mjuk tomatsås och grädde, goda kryddor, lök – och vad det nu är mer. Det var tanken nu när jag läste, vad blev det med korven?
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Gjorde som jag skrev. Stekte som vanligt och den var JÄTTE-god. Men stroganoff var ett bra förslag. Ska ta det nästa gång 😀
   T.o.m. Bamse åt av den fast han annars totalvägrar allt vad falukorv heter.

   Gilla

   1. Mums! Sitter här och blir sugen igen på stroganoff, fast jag nyss har ätit och är proppmätt. Blir nog tvungen smita bort till Maxi och handla. Är en del annat som är slut dessutom.

    Det var min KS-terapeut som berättade om stroganoff när vi höll på att prata om ditten och datten… ja, egentligen om ångest och mat och animaliskt kontra vegan och rädsla för att gå upp i vikt igen och lite sånt.

    Det var kanske nåt extra special med din korv, just för att det inte var vanlig ko-gris-nånting!
    Jag blev superförtjust i den där italienska korven, vad det nu var den heter, har teflonminne… heh heh … men givetvis fastnade det massor mellan tänderna.

    Fyller år i morgon. Nollar! När jag fyllde pension hörde man folk som sa, att nu kommer den ena krämpan efter den andra. Som om nånting kommer från den ena dan till den andra. Ja… annat än regn då… eller som i nuläget – snö! Och fredag efter torsdag.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s