Hur man än vänder sig…

… kan man aldrig slicka sin egen armbåge. Men en ko kan nå sin egen rumpa i sidled om den slänger ut med tungan. Det här sista vet jag inte om det är sant men de når väldigt långt. Kossan har den böjligaste ryggraden av alla.

Tänk så mycket som ramlat in i hjärnan av onödigt vetande. Men ibland kan det vara roliga saker. Som en rolig historia. Hahahahhaaa…. Kommer inte ihåg en enda fast det under livet har passerat så många. Trevliga och fyndiga utan att vara ekivoka. Idag heter det visst att man har teflonöron. Det var väl i somras någon gång som jag försökte häfta fast en sådan, men det är lögn att få fatt i den.

Att hitta glädjeämnen kan vara lite knepigt men det går. Idag ringde min vän och berättade lite sorgesamt hur hon hade det med sin demente man. Hon satt på toaletten när hon ringde för det är enda stället hon får vara ifred. För säkerhets skull hade hon ställt sin elrullstol utanför så hon hade barrikaderat sig med andra ord. Nu är det inte hennes situation som är rolig men väl det vi pratade om. Först var hon ledsen men vartefter fnissade vi som två småflickor. Berättade lite tokigheter för varandra, som rann in som rena rama smörjmedlet. Då helt plötsligt är det inte fråga om teflon. När det kniper så sitter det där. Det roliga man kommer ihåg.

Bl.a berättade jag om en mycket gammal man som troget skjutsade sin fru till mig för att få fotvård. Detta pågick ganska länge och jag hade mina dubier om hur i helskotta han kunde köra bil. Skröpligare man kunde jag inte tänka mig. Mager som en speta, såg nästan ingenting, darriga ben, men bil körde han. Närmare 100 än 90 var åldern och tanten något yngre. Han satt alltid tyst och tålmodig och väntade under tiden som jag arbetade med hans frus nageltrång. Tålmodig – En man på sin post.

Men en dag hör jag bakom ryggen en stor smäll och ser hur han fallit med huvudet rakt över bordet och armarna rakt ner, orörliga. Jag skriker åt hans fru att hon ska ringa ambulansen vilket hon gör, och jag rusar fram och greppar tag om döingen. För naturligtvis trodde jag att han hade dött. Jag halvt lyfter honom från stolen och skakar och ruskar den lätta kroppen och skriker att: NU ÄR DET DU SOM VAKNAR FÖR HÄR FÅR DU FAN TA MIG INTE SITTA OCH DÖ!
Han blinkar till och jag drar en lättnadens suck. Jag ger honom lite vatten när jag ser att han åter sitter stadigt på stolen. Ställer för ett par stolar så han inte ska ramla ner på golvet i sidled. Ambulansen kommer och två stadiga killar kommer inom dörren och undersöker honom lite grand och konstaterar att det troligtvis var en ati attack.
De hyggliga ambulanskillarna frågar naturligtvis om han kan gå och det gör han på väldigt vingliga ben och ut genom dörren, för grabbarna stödjer honom på båda sidor tänker naturligtvis ta med honom i ambulansen.
Men där gick de bet, grabbarna. För inte skulle han med dem inte. Nej och nej, han skulle köra själv.
Det sista jag såg i dörrhålet var ett par uppspärrade ögon och en tyst mun på en av grabbarna som frågade: Kör han bil? Vilket jag bara kunde nicka åt.

Nu kom det sig att han i alla fall fick följa med ambulansen och det var ju begripligt. Hur tanten kom hem kommer jag inte ihåg, men han blev av med körkortet till slut i och med detta. Det var någon bestämd släkting som tog bilen av honom har jag för mig.

Jag var nyetablerad med min firma och herre min skapare hur skulle tidningsrubrikerna ha sett ut. MAN DOG PÅ FOTVÅRDSKLINIK. Jag hade fått slå igen firman på direkten.

När jag berättade det här i kortare ordalag för min vän som satt på dasset, så berättade hon hur hon upplevt samma sak. Det två var på semester i Grekland och de hade beställt pizza med var sitt glas vin och skulle njuta av solnedgången. De hade just fått in maten och skulle till med första tuggan då hennes man helt plötsligt gör samma sak, men rakt ner i pizzan.

😀 God natt eller God morgon 😀   

En reaktion på ”Hur man än vänder sig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s