Fingerjympa nr?

Nu har jag varit låst med två hundar i fyra dagar och redan uppkommer behovet av att ha tillgång till fri bil. Den har varit utlånat till berörd hundägare samtidigt, och vad gör man inte för att vara anhörigstöd?

Så lyssnade jag lite på riksdagen hur Löven svamlade bort den fantastiska ökningen av pensionerna vi fått. Jag vill bara kräkas – rakt ut. Han har ju inte en susning om hur den summan decimeras och dissekerats bort av pensionsnämnden. Den ena handen vet inte vad den andra gör, är min replik om det.

Läst ut en bra bok, har jag gjort. ”Gunillas man försvann”. En verklighetsskildring om hur det är att slåss mot samhället och komma till korta. Ruskigt! Skrämmande!

Totalstopp på inlagor här hos mig och det förstår jag för de flesta håller väl på att tappa sugen. Vare sig väder eller världsläget, eller det verkliga livet har väl gått i stå? Så är det här i alla fall. Men en sak kan jag berätta: när jag hade Klassisk musik som överskrift här om dagen så åkte min besökarfrekvens upp i taket. Jösses. Alltså betyder en rubrik väldigt mycket. Min fingerjympa behåller jag ändå, för den behöver jag.

Har inget roligt att berätta om, men igår kväll när det kändes uuuurtråkigt längtade jag efter en whisky. Var pratsjuk och allmänt ohågsen, men efter en natts sömn försvann surrogatdrömmen. Den där flaskan jag fick för ganska länge sedan hade hål i botten, och som gammal helnykterist har jag inte fyllt på förrådet. Får bara ett sug emellanåt och då finns naturligtvis inget hemma. Sen går det ju inte att handla sådana varor hur som helst eftersom Lövens uttalande om den fantastiska ekonomiska ökningen inte tillåter extravaganser. 85 kronor får man ingen whisky på.

Fundera mycket på hur i helskotta en pensionär ska kunna fylla på ekonomin. Det går ju inte eftersom jag hållit mig till icke lämplig utbildning. Kan ju ingenting. Jo, fötter. Men dom försvann iom coronan. Ja, jag säger då det. Suck! Att vara praktiker genom livet är inte lönsamt i långa loppet. Gnäll, gnäll.
Vad min kreativa ådra kan åstadkomma är att skriva eller måla. På det blir ingen fet. Lusten till det sistnämnda har helt fallerat till ingenting. Kurserna på fejjan som lockar till att skriva blir övermäktiga. Leder ingen vart. Jo, att jag får ont i höften när jag sitter för mycket. alltså måste jag gå, stå eller ligga 😀

Ålderdomsleda står nog som ord i svenskt ordlexikon. Annars är det på tiden att det hamnar där!

🙂 Lägger ändå ut ett litet leende för om inte annat så kan det väl glädja någon. 🙂

3 reaktioner på ”Fingerjympa nr?

  1. Kära vännen min – jag har ägnat tiden de senaste dagarna åt att tömma Jans lägenhet, i lördags var det jag, Erik och Lotta, med sönerna Simon och Albin, sondotter Sofia, och yngste sonen Anders som JOBBADE. Och tömde källaren, lägenheten på det mesta (en säng står kvar så att jag kan sova när jag är där för att ta hand om resten) – och hjälp, så mycket pinaler det finns i världen (och den här lägenheten). Än är den inte tom, men ingen brådska – sonhustrun har fixat bouppteckningen, men det lär ta några veckor efter inskick innan den kanske godkänns…

    Nu är jag hemma hos mig, åkte igår med full bil hit, och sonen och sonhustrun om med bokhyllor och säng – med mera – ungefär samtidigt som jag kom fram. Har idag spikat baksidor på Billy-hyllor, fått in dem (2) i mitt sovrum (2 centimeter kvar till taket, hade missat att mäta), en säng står i extra sovrummet och väntar på sin madrass, de två som stod där plus Jans fåtölj tog sonen med sig för att ev använda på landet (inte fåtöljen) eller kasta. Jag är idag slut som artist. Definitivt. Kram

    Gillad av 1 person

    1. Har förstått mer än väl att du haft händerna fulla. Bra att du har kondition tillräckligt och sååå fint att du får all hjälp. När det verkligen kniper ställer de upp, de där som står en nära. Kraaaam och vila dig liiite ❤ ❤ ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s