Ett gott skratt

För en stund sedan när jag var in på den kurs jag tänker gå på vad gäller att utveckla mitt skrivande, så ligger det en tråd, vilken är fri att ventilera lite mellan oss som är intresserade att betala för den, plus en del som inte fattar att själva kursen ska betalas. Det finns tydligen människor som tror att en termin på Friskis & Svettis är gratis. Vederbörande dam skriver så här:
Y W
Hos Ann hände det dessutom i en kurs att vi inte fick berätta om råd vi fått av någon annan lektör! Undra på om man blir misstänksam när en ny lektör dyker upp med liknande koncept!
Så synd att det verkar finnas en överetablering av lektörer!

När jag läste detta ramlade hakan ner för att omedelbart stängas igen av både skratt och ilska. Nu gäller det att inte visa ilskan, tänkte jag, för jag vill inte falla i samma småskurna resonemang som tanten. Men det blev nog lite vasst i alla fall när jag svarade:
Men käre värld… jag tror att jag ramlar av stolen 😀
Du har tydligen varit med i en lektörkurs, för hur kan du annars veta det? Men en annan sak du inte vet, är att marknaden är fri idag. Det finns så många entreprenörer som håller marknaden igång. Människor som vågar satsa på det de tror på. Från nagelvård till stora köpcenter.
Vill du hellre äta importerat kött och importerad mjölk fulla med antibiotika, eftersom en oroväckande stor andel av Sveriges befolkning anser att vi tydligen har en överetablering av bönder?
😀

Som regel i den här gruppen står det att vi ska hålla en trevlig dialog/ton naturligtvis. Så nu får jag se om jag blir utesluten eller inte. Lade dit skrattande smailisar för skam skull. För roligt kan ingen hindra en att få ha. Att skrattet fastnade i halsen behöver jag ju inte deklarera offentligt. Ganska intressant är det ändå, hur jag själv har blivit funtad. Precis som om jag har svar på all världens frågor. Men nej, så är det inte, för jag har alltid varit mer åt att försvara andra – mer än mig själv.

I övrigt sitter jag här bland mina flyttkartonger och funderar på i vilket hörn jag ska börja. Har varit ut i kylan med Bamse som fortfarande skulle behöva något lugnande. Han är inte klok, stackars lille hund som inte är kastrerad. Han var 5 år då jag fick honom i min vård och det var redan då för sent, ansågs. Nu är han 11 år och det blir värre och värre. Men… iofs så håller han igång ben och nos. Verkar frisk som en nötkärna, så han får fortsätta att behålla sin romantiska ådra.

Jo, något hände i går kväll. Sedan ett bra tag har jag haft längtan efter sötsaker, så jag gjorde en mördeg och bakade kakor. Nu har jag en hel burk att småplocka i då och då. Det händer ytterst sällan att jag handlar godis i affären. Nästan aldrig, faktiskt. Min goda vän och granne har alltid karameller hemma trots diabetes och andra åkommor. Plus glass, sött och gott.
som min gamla svärfar sa en gång: Människan är som en hembränningsapparat. Behövs bara socker, jäst och lite vatten.

😀

3 reaktioner på ”Ett gott skratt

  1. Tack för det, men efter att ha åstadkommit ett par längre historier, så längtar jag efter det igen. Hitta tillbaka till flödet av fantasi som gör att hela min existens inte har tid med något annat. Kanske en flykt från verkligheten men även influerad av min pappas tankar en gång i tiden. Varför jag nu tar en kurs beror nog mest på att hitta likasinnade och få fram lite nydanande inspiration. Den fallerade alldeles för nu, 4 år sedan. Innan dess fanns en euforisk känsla över berättandet i präntade ord. Vill hitta det igen för ord är både förlösande och hjärngympa som terapi i en annalkande ålderdom. 😀

   Gillad av 1 person

 1. Såååå du kan få mig att le och skratta, vännen 😀
  ”Jag själv ska kunna ta mig igenom frukosten utan att sätta kaffet i halsen och med morgonrocken fortfarande runt kroppen. Halleleluja!”
  Jäklar i den vilka bilder jag fick när jag läste detta. Höll nästan på att sätta mig själv i halsen 😀
  Kramis ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s