Vildsvinsslakt

I fredags em gick första flyttlasset för mellanlandning. Blev kvar och på lördagskvällen fick husbon bråttom på med paltorna för det grymtade i han telefon. Fram med bössan och ut – och så small det.

En annan tror ju att en så, för mig, stor händelse ska ta tid men icke då. Systerdottern plockade ihop attiraljer som knivar och engångshandskar och gu vet vad under tiden som gubben hennes körde över gärdet och hämtade grisen.`Det var bara att hänga på och lagom till vi kom ner till ladugården kom han med grisen som lyftes in.
Jag stod naturligtvis väldigt avvaktande och hade egentligen inget där att göra men vaddå… kan jag ta emot vad vildsvinets kött har gjort med mina köttbullar hemma vid spisen, så tänkte jag att jag ska vara med. Gruvligt var det och stadsbo som jag har varit mesta delen av livet, så behöver jag uppleva det här. Lätt att gå till den regionala mataffären och köpa, men glömmer att det är samma sak. Dessutom vet jag inte hur och vad de stackars grisarna får vara med om på större slakterier. Lite har ju visats på både TV och på nätet och vid sådana tillfällen vill jag bli vegetarian. Det här vildsvinet fick dö på ögonblicket mitt i livet – mumsande på namnam som ligger utlagt på åteln. Jodå, om någon undrar, så skickas prov in på varje fällt vildsvin.

Annars har jag inte ro att skriva så mycket. Har börjat att mer och mer koncentrera mig på min lilla roman. Backas upp kurs och deltagare. Ge och ta. Får väl se var det tar vägen. Såg att min vän Margareta på Beskrivarblogg ska gå till tandläkaren och det ska jag med, med ett avslut i slutet på april.

I måndags var jag till sjukgymnast och dit ska jag även i morgon. Kom på själv vad jag troligtvis blivit drabbad av i min opererade höftled. Det benet är längre än det andra så nu har jag lagt förhöjning i skon. Blev faktiskt lindring. Underligt att en människa känner sin kropp bäst och får tala om för en sjukgymnast en lösning på problemet. Hehehe… 😀

Det känns som om jag upprepar mig och det är mycket möjligt. Har ingen aning om vad jag skrev om i förra inlägget. Men fastlagsbullen som dottern bjöd på idag har jag iaf inte nämnt. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s