Fingerjympa med förhoppning om jord under naglarna

Kan inte hålla reda på vilken i ordningen, och det har ingen betydelse längre. Ute på första promenaden gjorde Bamse vad nöden krävde sen ställde han sig och bara glodde på mig. Jodå, jag frågade vart han ville gå, men han svarade: Är du inte klok? Det är ju blött och lerigt om tassarna och ingen snygging inom syn eller doft håll – JAG VILL HEM!
Nu ligger han som en boll i soffan och sover vidare. Jag ser ut på dimman genom fönstren som blev tvättade igår. Riktigt roligt med lite pyssel för fönstren är nyinsatta i det här huset. Det blir en omgång till innan avflyttningen.

I morgon går första flyttlasset. Ska packa min lilla bil full och åka till det som ska bli vårt nya hem. Ska bli intressant att utröna vissa saker som inte noterades särskilt noga vid det besök som gjordes i slutet av februari. Då var ju lgh full av de andras möblemang och det blir något helt annat när det är helt rent från distraherande prylar. Själv har jag konstaterat att jag har en hel del märken i väggarna av tavelspik. För övrig så har jag ju varit relativ passiv eftersom jag varit ganska nerkörd av både ditt och datt. Behöver inte närmare gå in på det, för tack och lov har jag haft bloggen att gnälla och skriva av mig på.

Ett nytt blad ska skrivas i mitt liv. Alldeles vitt och jag ingår säkert inte i den skara av överåriga som sitter kvar och trivs där de hör hemma. De kan vara lyckliga på sitt vis och kanske jag en dag når dit. Vi får se. Jag är inte rädd och har aldrig varit, för att hoppa rakt ut i det blå. Bara det att det inte går så gesvint som förr. Det fattar jag inte alls. 😉

Nu har jag en hel månad på mig att i lagom takt ta mig igenom den här flytten. Det mesta är packat och nu kommer det att stå färdigt den 1 maj, då jag egentligen har min första månadshyra. Lite mindre än den jag har nu men det blir nog ingen skillnad i netto när pensionsnämnden sagt sitt. Och strunt samma.
Den lilla trädgården längtar jag efter att få börja med. Det ska bli sååå roligt. Mark-kontakt. Kunna sila lite jord mellan fingrarna. Invänta vad som kommer upp och vad jag vill sätta ner. Synd bara att jag gett bort allt vad trädgårdsredskap heter, men vet att det finns att skaffa på vilket loppis som helst. Ska ju inte sätta potatis precis. Det gjorde jag på kolonilotten jag hade. Eller också får jag ta reda på var det finns en jordplätt i området. Har ingen aning om vad som finns tillgängligt på nya landet. Sätta sallad i rabatten är inte tillrådligt eftersom Bamse ingår i familjen. Men systerdottern påstod att det går att bygga lådor i etager mot husväggen, så framtiden om sådana saker står oskrivet på det nya livs-bladet.

😀

5 reaktioner på ”Fingerjympa med förhoppning om jord under naglarna

 1. Åh, vad det låter spännande, kära vän … och markkontakt denna gång alltså 🙂
  Nä, DU sitter verkligen inte fast 😀
  Roligt att flytten verkar rulla på som den ska.
  Tänker mycket på dig, även om det är dåligt med mina besök här. BARA SÅ DU VET ❤
  Kramis! ❤

  Gilla

 2. Så roligt med dina ”nya tag” i livet, hoppas allt går som det ska med allt. Aha, jordkänning, det förstår jag längtan till, det där att bara kunna öppna dörren och sitta ute. Så känner jag på landet, Frasse tycker det är toppen.
  Imorgon hem till stan, nästa vecka är bokad för tandläkare, fotvård och spruta nr 2, sen är jag säkert slut.
  Kram 💞

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s