På promenad

De där gamla rosorna som doftar så gott, står i vår väg och det är bara att stå still och njuta av dofterna. Det finns även rosa sådana som växer ihop med de gula – någon form av symbios kanske. Öljaren ligger stilla och vackert i bakgrunden. Lite för lång promenad ända ner och Bamse vägrar just nu. Det är för varmt och det gör ont i tassarna.
Det här är lite annat än höghus, asfalt, trafik, trots att vi faktiskt hittade våra små oaser, även i stan.

Inte vet jag, men igår var väl den varmaste dagen det här året. Lite svalare idag. Bamse fick stanna hemma när jag åkte till grannbyn och klippte av kalufsen. Nu om dan är det inte kalufs på det gamla viset, mer som långa testar som hänger och fladdrar framför ögonen när det blåser. Usch, så otrevligt. Men nu är det kort som bara attan och gnu så skönt. Blev t.o.m. varse hållningen på ryggen, så nu är det slut-kutat. Begriper någon varför hakan åker fram och ryggen kutar som ett frågetecken? Långt inne i mina hjärnvindlingar hör jag morsans ständiga uppmaningar: Sträck på ryggen, jänta!

Flytta på växthus, trots lite svid dagen efter, så ska jag idag ta reda på 2 kilo köttfärs – och DET är svårare än växthusbedrifter. Hälften är vildsvin och jag förmodar att somliga skulle gnugga händerna i förtjusning. Inte jag. Skulle ge vad som helst för att slippa. Kanske det beror på att jag aldrig är riktigt hungrig? Det där suget och bevattningen av munhålan är inte inmonterat. Gud glömde det på mig.

Det här med Gud alltså. Bävar lite inför kommande beröring med hans lärjungar som markerar sin betydelse med vita kragar runt halsen. Allt är ju enkelriktad kommunikation – precis som framför tvn. Visst har vi hämtat vår etik och moral ur religionen och det är väl gott och väl det, men den där självgodheten som står som en aura omkring de vitkragade klarar jag just inte av. Ok, de utför ett arbete. Hm. Det gjorde jag också – utan krage – var min egen chef.

Men mitt hjärta veknar i tanken när den dagen kommer då inte Bamse går vid min sida. Min friskvårdskonsulent som inte med ett ord har predikat och styrt över mig. Bara funnits och funnit sig i min hantering. Tagit dagen som den kommer och överöst mig med kärlek – som bara djur kan göra. Hängivna, trofasta, solidariska och genuint oskyldiga.

Nu börjar jag babbla så det får vara bra nu. Slut för den här gången.

🙂

4 reaktioner på ”På promenad

 1. Vännen, bara så du vet så har inte jag heller något till övers för vitkragade personer. Och du, ta inte ut Bamses frånfälle i förtid, än hänger han med även om han inte gillar när det är för varmt. Det gör inte jag heller, sitter nu ute på ”landet” i skuggan. Tog ett morgondopp även idag, så himla skönt – och jag blir på gott humör, endorfiner antagligen. Försöker skriva feelgood men det vill sig inte, för långt ifrån mig kanske. Gör köttfärssås av det mesta och lägg i frysen, några pannbiffar kanske, lagom paketerade. Vet mig inte ha ätit vildsvin, men kanske – vem vet vad sönerna har bjudit på… Har för mig att färsen är mindre fet än vanlig, vet inte. Gå och bada, rekommenderas! Kram

  Gillad av 2 personer

  1. Ska inte ta ut något i förskott. Lovar. Men ibland så kommer tanken. Han är 11 år i alla fall. Men på onsdag ska han till veterinären och få ordning på tänderna. Pensionen ramlade in på rätt konto så då slog jag till. 😀
   Jag gjorde ingen köttfärssås utan en kålpudding och 90 köttbullar. Nu har jag så det räcker ett tag. Blev ju tvungen idag, annars blir det förstört. Sådant har hänt, men inte i så stor mäng som låg och väntade nu.
   Ett vildsvin lägger inte på sig något fett att tala om. De flesta drygar ut det med fläsk/blandfärs som jag gjorde, för första gången, idag.
   Här har det precis kommit en åskskur så vi var ut en sväng i nytvättad luft. Härligt. Bada i sjön… det blir en annan dag. 😀

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s