Fingerjympa i midsommartid

Har varit in på somligas bloggar och kunnat lägga mitt gilla över midsommarhälsningar och tack för dem. På några dyker det upp att jag ska logga in ytterligare en gång – och inte vet jag varför. Behövs det? Men som vanligt lägger jag det bakom mig och läser och lägger bara ett gilla på följerläsaresidan.

Jodå, jag fick fira midsommar också. Systerdottern kom hit med gubbe, dotter och moder (min syster alltså). De hade skaffning med i överflöd och vi tog oss över till det ganska välbesökta nostalgimuseet rakt över vägen. Där var dans runt stång, fiskdamm, kaffeservering och hästskjuts för hågade som ville åka fram till kyrkan och tillbaka. De där hästarna är magnifika. Sådana där med massor med ”hår” över hovarna, ni vet. Fråga inte mig vad det kallas på hästspråk, men inte kan det väl kallas att de har ”man”, där nere?

Ett aber i mitt kök är att utefter hela den långa köksbänken står kyl/frysskåpet. Bara det att handtagen sitter åt fel håll. Har irriterat mig på det och tänkt att jag måste få det fixat. Det måååste kunna gå att vända på dörrarna. Hahaha… det blev gjort igår på midsommaraftonen. Så varje gång jag nu går till kylskåpet ler jag stort – och tacksamt.

Bamse mår bra i munnen nu, efter två veterinärbesök. Verkar lite piggare i alla fall. Det är inte min plånbok alls. Där fattas det fem och ett halvt tusen av min sketna pension. Suck… vad göra? Starta en insamling eller…? På facebook kan man visst samla ihop till vad som helst, men till att lägga en slant till en hunds tänder borde näppeligen gå igenom. Och inte tigger jag heller. Aldrig i livet, men gnälla är tillåtet bara för att lätta på bekymret lite. Så de så!

I förrgår var jag tillbaka till den gamla hemorten. Min goda vän en trappa upp fyllde 85 år och jag plockade blommor utefter vägkanterna när jag åkte. Gav henne en fotvård och hon var så nöjd.
Sen blev det en tur till min son och där satt vi i ett par timmar och familjen fick prata av sig om hur morfar i familjen hastigt gått bort, bara för någon dag sedan. Nu har de i vart fall varsin morsa kvar – alltid något. Farmor och Mormor. Den ena gravt dement och den andra tokig på sitt vis.

Nåväl, efter att midsommarfirandet var slut och systerdottern med syrran och familj tog avsked – stöp jag som en klubbad oxe på soffan. Sov nog ett par timmar men det gav inget hinder för att somna gott igen i sängen. Det var igår och idag är idag. Har ett par tvättmaskiner igång och så gick jag på promenad med Bamse och hamnade i en liten friluftsgudstjänst borta i församlingsgården rakt över gärdet. Så nu har jag fått Herrens välsignelse med mig hem. Hoppas att det hjälper. Fast knappast att han bryr sig om mina världsliga räkningar 😀

Nu har jag jympat färdigt för idag – tror jag 🙂

En reaktion på ”Fingerjympa i midsommartid

  1. Skönt att du överlevde Midsommar och allt runt om. Är det honungsrosor på bilden, så himla vackra. Jag får inte mycket gjort när det gäller skrivandet/läsandet, vet inte varför jag är så himla ofokuserad? Tiden går så galet snabbt, tänker att jag ”ska bara” sen ska jag läsa ikapp. Men inte sjutton blir det av. Många Goa Kramar! 🤍🍒🤍🍓🤍

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s