Har blivit med cykel

Har fått låna en nästan ny Crescent av min goda vän. Hon använder den inte för hon bor så illa till utefter en vägsträcka där hastigheten på bilar och långtradare har hög hastighet. Istället går hon upp i skogen där det är tyst och stilla. Detta har hon gjort en lång tid nu och sammantaget under en dag blir det mellan 12 och 16 tusen steg. Det höga blodtrycket hon hade är borta även om inte kilona låter sig påverkas.

Jag äntrade cykeln med en viss bävan för det är säkert 7 till 8 år sedan jag satt på en sådan. Det gick bra och så håller jag på att träna Bamse med att sitta i korgen fram på styret. Han såg lite förundrad ut men träningen fortsätter i promenadtakt så han får vänja sig. Meningen är att vi ska kunna ta oss ner till sjön utan att tömma alla energierna utefter vägen.
Nu ska jag försöka höja styre och sadel och det är inte så lätt som det brukade vara förr om dan. Tankade in en pdf, om hur man gör, men den här modellen ser inte ut som på bilderna. Hm! Får be om hjälp av någon förbipasserande, vilket lär dröja. Men sommaren är lång. T.o.m. september i mina ögon.

Här i min nuvarande lilla lugna värld har helt plötsligt ”friden” rubbats, för jag har jämt göra att hänga med. Ikväll är jag bjuden på grillning och i morgon ska jag åka för att; dels vara hundvakt och samtidigt umgås med storasyster. Begrundar situationen och konstaterar att det är jag som är mobil. Visserligen bra det, men den dagen jag inte är det längre… då? Men… ingen vet något om morgondagen.

Runt om i världen – där ute, händer påfallande mycket. Och tänk – jag orkar inte bry mig längre. Tänker att det ingår i åldrandet. Hur ska jag kunna….? Snuddar in på facebook någon gång om dagen och där tillfredsställs jag av de som har ordet och orken med engagemang. Frågar mig om jag är lat eller om jag helt tappat intresset. Fick min erfarenhet en gång för länge sedan då jag yttrade mig i en fråga. Lade fram min åsikt och blev så in åt helskotta utskälld, så jag raderade min profil och lade upp en annan. Sticker fram hakan gör jag inte längre, utom när det gäller tvättstugeproblem och taskig tv-mottagning. Iom det har huset jag bor i, fått ny antenn på taket. Längre sträcker sig inte mitt engagemang av världsproblemen.

Igår kom en kvinnlig granne in på min uteplats och jag bjöd på en kaffeslurk och vi språkades vid om ditt och datt. Jag frågade henne hur gammal hon var och hon var 53 år. Herreminskapare, tänkte jag, det skiljer 21 år på oss och jag kunde vara mamma åt henne. Men hon satt kvar och verkade trivas, så åldersskillnaden spelade tydligen ingen roll.
Hon har en rottis som hon ska träna på sök, så nu ska jag så småningom ge mig ut i rapsfältet utanför och gömma mig. Det är en uppgift som ska genomföras av kursen som är inom Missing people, där hon tänkt utveckla hundens förmåga till ett jobb att hitta människor. Inte vet jag hur jag kommer att känna när jag ligger gömd i spenaten och väntar på att en rottis ska hitta mig. Han kanske äter upp mig 😀 😀

Här satt jag här om kvällen, i det som blivit min nya ”balkong”. De gamla plattorna vill jag helst riva bort men som sagt, inte sticka ut hakan för mycket för jag hyr ju den här platsen. Det får tills vidare räcka med att jag tog bort raden innanför staketet och gjorde rabatt. Olovandes – men ingen har protesterat hittills. Till hösten ska jag iaf fråga om lov att plantera klängrosor utanför staketet. För varför ska överliggarna på stolparna stå där alldeles tomma? Att argumentera med en hyresvärd betyder att argumenten ska vara väl genomtänkta. Så det är inte undra på så mycket jag har att bekymra mig över. Tacka 17 att jag inte hinner med världen – där utanför 😉

🙂

3 reaktioner på ”Har blivit med cykel

  1. Avundas dig cykeln, längtar efter att cykla – frihet. Har numera ingen, den jag hade med tre växlar fungerade inte och är lämnad till sopstationen. Vilken fin uteplats! Har just badat för andra gången idag, ingen i stora huset betyder att jag smiter ned i sjön vid badhuset. Ljuvligt, men i varmaste laget när jag sitter på altanen, i skuggan. Kram på dig, jag bryr mig just inte heller om världen och politiska sandlådor och annat, det får klara sig utan mig. Skön helg! Cykla försiktigt med Bamse i korgen, tänk om han får för sig att hoppa…

    Gillad av 1 person

  2. Cykla är härligt, man kommer sej längre på kortare tid än om man går…säkert bra för balanssinnet också. Detdär med att ha en egen åsikt är inte alltid så uppskattat av endel, har jag lärt mej. Men ibland kan jag bara inte vara tyst även om det kanske vore bäst, för min egen skull.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s