Extro och Intro

Två nya ord som förklarar redan gammalt. Då var man antingen blyg och tillbakadragen eller framfusig och orädd. Efter det uppstod Givare och Tagare som tangerade tillstånden. Nu är man som rubriken – extro och intro. Säkert finns det fler benämningar mellan tidsepokerna men just nu så.
Det har glidit in lite mer psykologiskt nu om dan. Är man intro är man en tänkare. Djupsinnig och intelligent. Extroverten är en glad skit som behäftas med ytlighet och förmodligen inte särdeles smart. Så jag har verkligen fnulat på oss krakar som hamnat mittemellan. För somliga dagar är upp och andra är ner. Varför finns det inget medelord? Eller är det så enkelt att det här med intro och extro är påhitt?
Vi tycker, de flesta av oss, att sydlänningar är ett gladare folk medans vi i fosterlandet är lite mer återhållsamma med glädjeyttringar. Är en viftande och högljudd italienare eller grek extroverta? Då är det konstigt att svenskar blir som glada extroverter när de hamnar på samma breddgrad. Eller hur? Introverterna släpper både djupsinnighet och intellektet vid poolkanten eller på pubarna.

Det kategoriska babblet ovan får stå för mig efter att ha kunnat konstaterat; att på den här samlingen hyresgäster är alla utom två introverta. Ett blygsamt hejande vid något möte på gården och jag erinrar mig att det var likadant på förra stället inne i stan. Inga öppna famnar s.a.s. Men gubben längst bort är en riktig prat och sällskapsmänniska. Kom, kom ropar han och viftar ivrigt åt mig och Bamse för att få en pratstund. Passade på att tacka honom för att han var en talbar typ som ville slå sönder en stund med bara löst samtal och med en klar underton av sällskaplighet.
Därtill en tjej på 53 som tittar in till mig och vi har tillbringat några kaffestunder i min trädgård (stora balkonglådan).

Annars går mina svettiga dagar precis som jag vill. Snart är hösten här och då kan vi börja andas normalt, för det går inte att påstå att värmen lockar till svettiga manövrar i onödan. Eller hur?

Nu ska jag in till den förbenade banken och reda ut det sista som jag redan svamlat om i föregående inlägg. Hmmm.

😀

3 reaktioner på ”Extro och Intro

  1. Dom flesta är väl en blandning av extrovert och introvert. Jag bekänner mig till dom introverta, vilket bekräftas av diverse tester, men är också utåtriktad tidvis. För mycket stimulans stjäl dock all min energi.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s