99 år…

… fyller hon, Stina Järvå

(googlebar), som jag gjorde ett inlägg om för ganska länge sedan. En musiker genom hela sitt liv och som gett så många människor glädje i alla former. Här om dagen ringde hon och vi fick ett givande samtal. Även hennes älskade man var med på ett hörn. En fantastisk kärlekshistoria – få förunnat. Även om den inte pågått i hela deras liv, men väl från 1987.

Av en händelse lyssnade jag på P1 idag om hur det är att vara mycket gammal och viktigt behovet vi har av just ”samtalet”. Det levande samtalet förstås, inte det som jag håller på med – pratar med mig själv eller kastar mig över tangenterna på en pc. Ofta, efter att jag skrivit klart uppstår det alltid lite funderingar hos mig om innehållet. Precis som om jag behövde bry mig? Herre min gnu, som någon myntat ur bloggvärlden, ska andras tyckande påverka mig om hur jag skriver? Har man ingen att prata med irl, så behöver jag inte ta hänsyn alls. Varenda människa har sin frihet till bokstavlig formulering av det som pockar på. En blogg ska vara precis som den människa man är. Ge och ta ur de miljontals valmöjligheterna – alldeles gratis.

Något upplyftande jag åstadkommit under den senaste veckan är att jag äntligen sätter mig först i mitt förhållande till min hund. Hans nosande och skvättande ger mig ingen motion och hans bedjande ögon för promenader har jag äntligen blundat inför. Nu får han sina smårundor eftersom han inte orkar gå snabbt och långt och får stanna hemma. Själv klär jag mig och travar ut ensam – inga hänsyn annat än för min egen hälsa. Att komma på det i mitt 75 år är så dags det. Stina som i hela sitt liv motionerat i ur och skur, avhållit sig från allt vad giftiga ämnen innehåller så som kaffe t.ex. Sådant har naturligtvis bidragit, så jag förväntar mig inte att bli så gammal som hon, men bättre sent än aldrig.

Ska ut nu men ska ta mig en kopp kaffe först. 😀

2 reaktioner på ”99 år…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s