Återuppstånden

Tro det eller ej, men det känns faktiskt som om jag vore det. Äntligen är problemet löst efter att jag slarvat bort mig ur bloggen. Men med ihärdigt knuffande i ryggen av kära vänner som Margareta och Louise här bland mina följare gick det äntligen i lås. Nääääääää… det blev ju upplåst. Vilket motsägelsefullt språk vi har.

Språkförbistring kan ibland komma väl till pass i andra sammanhang och det har jag skrivit om i en novell jag totat ihop i brist på egna blogginlägg. Men först ska jag lära mig att en novell hamnar där den ska och inte i flödet.
Hur var det nu… först trycka på menyer och sen på kategorier… eller var det tvärs om? Jaja, det kommer när det kommer.

Under många år, ja redan från tidigt 70-tal har min pappas ritade alster, plus han manuskript legat i en ganska stor resväska. Först hos min broder och därefter hos min syster. Nu, sedan några dagar har det som är kvar, hamnat hos mig som är yngst. Det har ju bara gått 50 år sen han dog, så vissa saker har inte bråttom.  
Just idag tyckte jag att det var dags att öppna den och gå igenom materialet. Det är ju ändå Fars Dag idag och om inte annat locka fram lite saknad och nostalgi. Hittade en hel del och i stunden som är har jag fortfarande en hel del kvar. Får ta det en annan dag.

Att han gillade att rita av kvinnor, helst sängliggande, men han var även duktig på natur, men det som lägger sig varmast om hjärtat är hans satirteckningar. Alltid gäckande med sin egen karikatyr på sig själv som på den här bilden. Undfallande för att få knösusen att köpa hans tavla.  

Det är inte bra att ha för gamla föräldrar. De dör för fort. Är man en sladdis så lär man aldrig komma riktigt nära liksom. Frågetecknen om hur den bortgångna föräldern egentligen var, är ett tomt rum. Det blir att leta mellan raderna i handskrivna berättelser eller som nu – se bilder av vad hans hand åstadkom. Det enda jag är fullt medveten om och har alltid varit – en otroligt snäll människa i mina ögon. Och den här bilden fick mig att komma ihåg hans skratt.

😀 Gonatt ❤

11 reaktioner på ”Återuppstånden

 1. Tack Margareta. Både för dagen och din glädje över att jag är här igen.
  Idag fortsätter jag med sorteringen av pappas teckningar. Högarna växer och Bamse kliver skräckslaget omkring för huuuu så hemska saker det ligger på golvet. Prasslar när han kommer åt med tassarna.
  😀
  Kraaaaaaaaaaaaam ❤

  Gilla

  1. Ja och tack för det å pappas vägnar. Sitter just nu och söker på ett porträtt han gjorde på Kati Nygren (poet och konstnär), troligtvis 30-40talet. Googlade och såg att hon var död sedan ett antal år. Det var nog under tiden på konstfack han knöt kontakter. Historiens vingar flyger omkring mig när jag även hittar delar av Vestmanlands Allehanda från 1916 med rapporter från kriget och ett femtioårigt minnesreportage om Karl Love Almquists bortgång. Pappret smulas nästan sönder under mina händer och sprider ut energi som understödjer historiens vingslag. 🙂 Tack för respons!

   Gillad av 1 person

  1. Tack Louise ❤ Det hade inte gått utan dina ryggdunkningar 😀

   Nej, han hade det som bisyssla – "livet" tog för stor plats med en dynamisk hustru och vi tre som ramlade in från 1940 och framåt som små stoppklossar.
   Sen vet jag inte om han ens fullföljde konstutbildningen men att han umgicks I Klarakvarteren hörde jag berättas. Sen kom ju VK2 och vad det innebar. Vet att han ville resa till Spanien som frivillig men det satte morsan stopp för. Men han var med som frivillig i Finland vet jag efter alla kärleksbrev som morsan läste efteråt. Undrar om jag/vi har syskon där eller…? 😀 😀
   Om det har jag bloggat någon gång och lade upp adresser och namn här. Nåja, det är som det är med sådant men jösses vad minnen det ramlar in. Det var ju inte det du ville ha reda på. 😀 ❤

   Gilla

   1. Jag ville veta mer än jag anade, så tack för din berättelse. När jag läser detta känner jag igen mycket, så jag har hört eller läst det förut. Väldigt spännande 🥰❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s