Tiden går fort

På lördag tar jag min 3-dje vaccination. Sommaren har fått tiden att rusa iväg och kan nån begripa?

Ännu har jag inte ens hunnit med att gräva rent i blomlanden – trots att det är en väldigt liten yta. Förmodligen ska det ligga snö i luften innan Lat-Ann får fart. En spark i baken – men vem sparkar här?

Ibland får jag faktiskt sparka mig trött men ibland kan jag vara slut redan vid 4-tiden och längta efter sänghalmen. Långpromenaderna med Bamse har blivit något kortare, men det beror på honom. Han ställer sig mitt på vägen och glor hemåt. Naturligtvis böjer jag mig för hans bedjande ögon och så går vi hem igen. Kopplar loss honom 50 meter från dörren och han springer snabbt med svansen i vädret, passar på att ta några snurrningar i glädjeyra och vem kan motstå sådant. Inte jag.

När nu åldern är som den är blir påminnelser om hur lite jag vet egentligen alldeles tydlig. Det här med Instagram t.ex. Eller att man kan gå in på någon myndighet och trycka på en knapp på datorn så ingen kan begära att min post blir skickad någon annanstans. I min postlåda kommer det bara reklam och någon gång en faktura, så i det fallet kan jag nog vara lugn, för om den hamnar annanstans är ju kalas.

Min mobil är snart utsliten av alla påringningar från försäljare. Jag kör med intuition eller kanske uteslutningsmetoden, för jag svarar ytterst sällan. Blir jag fundersam googlar jag och får som regel alldeles rätt. Det är enkelt i den lilla värld jag numera befinner mig i. Samma som med brevlådan. Världen blir mindre och mindre och därmed lätt att hålla reda på en del uppenbara saker.

Igår kväll gick jag igenom min fars resterande material. En stor bunt med texter, råmaterial till pjäser, dikter – sorgsna, vemodsfyllda, opportunistiska – kärlek och lite humor. Han behövde tydligen använda sig av det tecknade för att få fram det roliga, för ur dikterna kom min egen gråt över hans filosofi om livet. Det blev för närgånget och för likt mina egna tankar. Å, om jag hade hunnit lära känna honom. Han skulle ha blivit min allra finaste vän. Delat så mycket och kunnat trösta varann. Men jag gråter inte över det för allt och alla har sin tid.

Ikväll är det dags för sång igen. Hoppade över förra veckan efter dagarna med min sjuka syster och trasslet med hennes operation. Nu är det iaf på G. Antagligen redan om någon vecka. Men först måste ortopeden fixa stödboende för eftervård. Hon kan ju inte skickas hem på en gång.

Nä, vad sitter jag här för. Lat förstås och härmed UUUUUuuuT och kör undan torra växter och snygga till lite!

😀

En reaktion på ”Tiden går fort

  1. Hej du, jag fick min tredje spruta igår, och idag blev jag klar hos tandläkaren (och fattigare) – på fredag bilbesiktning. tiden går fort – gillar fiskafänget ovan, du är duktig som kan fixa sånt – ta hand om dig, kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s