För säkerhets skull

Jag måste stänga av radion på förmiddagarna. Den står på för sällskaps skull, och utan att öronen lägger något lock i vägen slinker det in ett och annat. Nyss hörde jag att NASA funderar på att bygga ett kärnkraftverk på månen. Tänka sig, tänkte jag och reflekterade lite över varför.

Tja, vad ska jag tro? Har de kommit till insikt om att jorden inte håller måttet – tänker de för att mänskligheten ska överleva utifallatt? Ge garantier för att en liten klick ska kunna överleva som art? För sådant finns ju redan. Mörkö som har säkrat överlevnad under jord för kung och regering ifall det blir krig. Finns alltså redan nära knutarna ”för säkerhets skull”.

Annars finns det ett uttryck som jag gillar vad gäller rymden. ”Det kan du se dig i stjärnorna efter.” Och med det behåller jag fötterna jorden. Brukar som bekant stå och glo om nätterna upp i det svarta allrummet som visst ska vara ännu större än vad vi hitintill trott. Ett annat exempel på etervågorna som halkar in i öronen på mig. Men ingenting är beständigt – allt är föränderligt.

Nyss hade jag ett intressant samtal över telefonen. Båda är vi noviser inom religionen. Vi visste inte hur och varför ormen befann sig i Paradiset och inte heller kom vi ihåg vem som bet i äpplet. Så illa ställt är det men vi fick oss ett gott skratt över vår skröplighet. 😀 Därtill att jag skäms en smula över min övertygelse om att det inte finns några gudar alls och så står jag och sjunger i kyrkan. Men… bra akustik är en tillgång och de där få som letar sig inom kyrkväggarna har ju inte en susning. 😉

2 reaktioner på ”För säkerhets skull

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s