Hembesök

Kom nyss inom dörren. Varmt och gott och framför allt tyst. Bamse ligger nu mätt och belåten över både mage och frid, men den varar inte längre än till i morgon eftermiddag då det bär iväg igen.

Att ha Alzheimer och kommande måndag äntligen bli opererad, gör att min stora syster behöver både mig och Bamse som stöd. Både före – under tiden – efteråt.
Innebär nu att njuta i fulla drag att vara hemma hos oss själva ett dygn.

Hon är rädd, min syster. Klart att hon inte vill dö, fick hon erkänna inför doktorn med mig som vittne. Med de orden lyckades vi manövrera henne bort från denna olycksaliga blodsvägran som hennes församling slagit in i huvudet på henne sedan måååånga år. Och tror ni inte att ett par medlemmar varit hem till henne – tagit med sig ett konfidentiellt kuvert med alla handlingar angående operationen – tagit med sig kuvertet hem och kopierat pappren – återlämnade det dagen efter med ytterligare en underskrift av min syster att hon ska vägra blod. Med den påföljd att min systerdotter vrålat av ilska i telefonen med dem. Jag betraktar det som både stöld och hemfridsbrott och finns det mer förslag så varsågoda.

Att ge sig på en sjuk människa och tro att dessa församlingsmedlemmar har tillåtelse att göra precis som de vill har nu kulminerat i att min systerdotter fullständigt gått in i väggen. Hon är fullständigt trasig och därav går Moster Bergalott in och hjälper till. Hon har i alla fall lite distans på eländet och kan handha situationer utan att bli galen. Hon plockar bara fram teaterrösten, skruvar på volymen en aning och spänner ögonen i den som vågar påverka sin arma syster som i princip redan är slagen till marken av tvångstankar och tyrannisk smärta.

Jag har nu till fullo förstått vilket elände läkare har när de möter Jehovas Vittnen som många gånger står i samlad tropp runt den sjukes säng och i stort sett bara är i vägen. En vägg av hinder för att rädda liv. Jag säger då det. Suck, så de har det.

Att ha en tro är upp till var och en har alltid varit min övertygelse. Men i det här fallet så har jag faktiskt gjort en justering på min uppfattning. Och i slutändan får jag för mig att det handlar om pengar. Varför inte? Godtrogna, kanske ensamma människor som helt överlämnar sina liv och tillgångar till en församling. Men med det sagt så kan min systers församling skita i det blå skåpet, för hon har inte ens till fracken. Hehehe …

😀 Sköt om er därute!

7 reaktioner på ”Hembesök

 1. Allt är tydldigen tillåtet i religionens namn, hemfridsbrott är det och det är för jävligt – stackars syrran och systerdotera, och stackars dig – hoppas du orkar, och inte går i väggen du med! Vilka jävla så kallade kristna! Usch. Kram på dig

  Gillad av 2 personer

  1. Upptäckte en refererande text ur mitt blogg flöde från 2015. Det var redan på gång då med haltandet och psykisk påverkan (hjärntvätt).
   Jag orkar – ingen fara med mig. Kram ❤

   Gilla

 2. Precis. De har ingen aning. Det tror jag med.
  Men något min systerdotter och jag ångrar är att vi för ca tre veckor sedan tog kontakt med JV och ifrågasatte deras frånvaro, eftersom de har som kutym att gå hem till deras gamla och sjuka medlemmar. De skyllde på Corona men vi vidhöll att det finns telefon om inte annat.
  Nåväl, de dök upp hemma hos henne och insåg då hur otroligt sjuk hon var, i både huvudet och kroppsligt.
  Hade vi inte gjort det så hade vi förmodligen sluppit deras närgångna närvaro med sina näsor. 😉 Men livet lär och det är nu bara att gå vidare och hoppas att de ställer upp och beter sig som ”medmänniskor”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s