Insnöad

Om jag ändå kunde lära mig att fippla över bilder från mobilen till datorn. Det skulle verkligen vara på tiden. Någon gång emellanåt går det men sedan ids jag inte, för jag har glömt hur jag gjorde. Eller också har det skett någon jädrans uppdatering och jag fattar noll (som vanligt).

Jag och Bamse är verkligen insnöade på riktigt. På växthustaket ligger det en halv meter snö, och nu när det är 1 plusgrad är det ruskigt tungt. Visserligen vill jag få bort hela växthuset för det är ett plast-rangel där takluckan har blåst bort otaliga gånger och jag hoppas nu att det ska bli en anledning att hyresvärden tar bort det. Varför det är en halvmeter beror på att det ligger precis i hörnet på husgaveln och vind och yrsnö har placerat det mesta där för det står mitt i vägen. Vindarna utifrån åkermarkerna behöver fritt löp, s.a.s.

Men… det är vackert och stilla idag. Bamse är duktig och vågade sig ut i morse trots att snön stod honom långt upp över magen. Jag fick sparka undan snön så han kunde lyfta benet. Fick bära honom ut på snöfri mark utefter vägen där plogarna gått fram.

Sedan borde jag göra det och det men det blir inget med det. Hur i kattsingen kan en människa bli så lat? Har gått så långt att jag tänker: björnar sover ju hela vintrarna, så varför inte jag? Ruskar på sig ibland för att hålla blodcirkulationen igång, det vet jag att de gör. Och det är väl precis det jag liknar mig vid. Ruskar på mig ibland och läser vad andra gör som är tvärs emot. Imponeras och tänker att; så där var jag också en gång.

Kanske jag får ta och vakna till igen nu när det börjar närma sig teaterträning. Det är redan den 15de.

JÖSSES… bara en vecka kvar.

😀

Annons

3 reaktioner på ”Insnöad

 1. Teaterträningen blir bra, den kommer att ruska om dig så att du kommer ur ditt ide – lite grann, du kan gå i ide igen om du vill – önskar dig frihet från skrangligt växthus med snö på taket, och glädje i teatrandet! Kram

  Gilla

 2. Här är en latmask till. Och har alltid sagt att man borde ligga i ide november-mars. Vi får trösta oss med att det åtminstone går åt rätt håll årstidsmässigt. 🙂

  Gilla

 3. Oj, låter inget vidare att du är så insnöad 😅
  Låter som en härlig sak att teatern är igång snart igen. Verkar så himla kul det där …

  Hörde inget mer om logga, men det kanske löste sig ändå 🥰

  Kramis och god fortsättning ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s